Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι γιατροί ΕΟΠΥΥ απαντούν στον Άδωνι: "Κάντε μας αποκλειστικής αλλά..."! Συνεχίζεται ο πόλεμος


Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν πλέον οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνοντας ...παιχνίδι με τις προτάσεις Άδωνι! 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μετά την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να περάσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του ΕΣΥ αλλά με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης άρα να κλεισουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ο κλάδος περνά στην αντεπίθεση. 

Παίρνοντας το μπαλάκι δια χειρός ...κυβέρνησης οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ επισημαίνουν ότι ευχαρίστως να περάσουν στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να κλείσουν τα ιατρεία τους αλλά με την προυπόθεση να μεταβούν στο άλλο σύστημα με το βαθμολόγιο που έχουν σήμερα. 


Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι θα γίνουν στο ΕΣΥ Διευθυντές συνεπώς με τις αντίστοιχες αποδοχές καθότι οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είναι ανω των 20 ετών στο σύστημα και δικαιούνται αυτό το βαθμό. Όμως οι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει 6000 γιατρούς με το μισθο του Διευθυν΄τη καθώς ...λεφτά δεν υπάρχουν. 

Εκτός αυτού υπολογίζουν στο γεγονός ότι θα μπορέσουν έστω παράνομα να διατηρήσουν τι ιδιωτικό τους ιατρείο κάτι που άλλωστε κάνουν και πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί παράνομα πάντα. 

Βεβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 9ο Συνέδριο της Εθνικής σχολής Δημόσιας Υγείας υπογράμμισε πως πριν περάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ θα πρέπει να περάσουν από την εφορία και να κλείσουν τους λογαριασμους τους με τα ιδιωτικά ιατρεία. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βασταράκος μιλώντας στο ίδιο συνέδριο το Σάββατο είπε με στόμφο γνωρίζοντας βέβαια τις ...δευτερες σκέψεις της κυβέρνησης: "Εντάξει κύριε υπουργέ, κάντε τους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης"!



logo-e978χ200



Η αποδοχή της πρότασης έγινε σήμερα 7/12/2013 στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης κατά την διάρκεια του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Υγεία 2013. Ο Υπουργός μετά την αποδοχή της πρότασης δήλωσε ότι οι γιατροί θα κληθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους με βεβαίωση από την εφορία και στη συνέχεια θα τους δωθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν, μετά από διαδικασία κρίσης, θέση στο ΕΣΥ σε όποιες δομές ανά την Ελλάδα υπάρχουν ανάγκες στο σύστημα. Για όσους δεν αποδεχθούν θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Τέλος ο Υπ. Υγείας επιβεβαίωσε ότι ΔΕΝ θα υπάρξει περιορισμός στην πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους ιατρούς με κάλυψη του ταμείου τους και κάλεσε τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ την απεργία τους σε συνέχεια της δημόσιας αποδοχής της πρότασής του.

1 σχόλιο:

  1. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ?ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ? ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή