Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα ράντζα και οι φιέστες: Δύο κόσμοι σε απόσταση λίγων μέτρων


ONMED. Αυτές είναι οι παράλληλες πραγματικότητες των ασθενών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και της κυβέρνησης με την Task Force στο Μέγαρο Μουσικής

Η Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα εφημερίας για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό».

Για μία ακόμα φορά τα ράντζα βγήκαν στους διαδρόμους και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου δέχτηκε 52 ασθενείς, οι οποίοι μοιράστηκαν σε 31 κλίνες και 21 ράντζα. Γι αυτούς τους 52 ασθενείς, το απόγευμα και τη νύχτα υπήρχαν μόλις 2 νοσηλευτές ανά βάρδια.

Σε μικρή μόλις απόσταση την ίδια ημέρα, στο Μέγαρο Μουσικής, η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας και η Task Force προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η μεταρρύθμιση στην υγεία γίνεται προς όφελος των πολιτών. Η απάντηση στις εκατέρωθεν ευχαριστίες που έπεφταν «βροχή» μεταξύ Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, δινόταν μια στάση του μετρό πιο κάτω.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικότητα, που είναι σκληρή για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς και δεν μπορεί να καλυφθεί με μια φιέστα, όσο «υψηλού επιπέδου» κι αν είναι.

Πηγή: newsbomb



3 σχόλια:

  1. Τοοοοοσα χρόνια οι πιο βυσματιιες Ιατροί, στο ΙΚΑ τρουπωναν, ψέμματα?
    Γιατί? Άραγε?
    Πληρωμένο τσαυ, 2-3 ώριτςες στο πρωί, συνταγογράφηση και αδρή κλινική εξέταση, κρατικοί ιατροί με μισθό, αλλά το απόγευμα, το προνόμιο των ιδιωτών, και τα 6 ευρώ απο τον Εοπυυ, αλλά και αρκετοί δεν έλεγαν όχι και απο το μπαξίσι του κάθε ταλαιπωρου ασφαλισμένου, που θέλει να ευχαριστήσει τον ιατρό-εξουσία του Εοππυ της περιοχής του, ψέμματα? ήταν η δεν ήταν και Ειναι αυτο αθέμιτος ανταγωνισμός, Κολχοζ της υγείας, γκουλαγκ για όσους ειναι εκτός Εοπυυ, και Βερσαλλιες για τους ολίγους βολεμένους?
    Μην απορειτε λοιπόν ότι όσοι φύγαμε η όσοι ιατροί φεύγουν απογοητευμένοι για το εξωτερικό ειναι εξοργισμένοι γιατί όλοι σας, και πολλοί χαϊδεύετε ΑΚΟΜΑ 5000 βολεμένους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι γιατρος ΕΟΠΥΥ , διορισμενος με ΑΣΕΠ τα τελευταια 10 χρόνια, χωρις συμβαση στο ιατρειο μου και ποτέ οπως και οι αλλοι συναδελφοι που ξερω στη Μοναδα μου δεν παιρναμε "μπαξισι"...
      Μη γενικεύεις και μη λαικίζεις - αλλά αφου μιλάς για τους γιατρους του εξωτερικού , γιατί δεν λές κάτι και για την 'κλειστή' κλίκα των Πανεπιστημιακων και των περισσότερων μεγαλοΔιευθυντων ΕΣΥ ? Στο κατω- κατω την ευνοιοκρατία στο ΙΚΑ, την υπεθαλπαν οι γνωστοί ...πολιτικοί, τις κρίσεις όμως σε ΔΕΠ και ΕΣΥ τις κάνουν ΓΙΑΤΡΟΙ , τρομάρα μας....

      Διαγραφή
  2. Τα του οικου σου, της μοναδας σου δλδ, τα ξερεις καλυτερα, αλλα δυστυχως φιλτατε, τα ξερουμε και μεις.
    Και δεν ειστε ολοι ιδιοι, σα και σενα μακαρι να τανε οι περισσοτεροι, αλλα δεν ειναι.
    Προχτες μολις "συναδελφος" του Εοπυυ, πηρε μπαξισι 20 ευρω για συνταγογραφηση και μαλιστα σε συνταξιουχο παθολογο. Να μπορουσα να τον φτυσω, αλλα να ξερα οτι μπορω να παραπεμψω τον αγανακτισμενο συνταξιουχο συναδελφο να ερθει σε σενα, και να τον πεισω οτι δεν ειναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή