Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άδωνις «κάρφωσε» τον υφυπουργό του στον Σαμαρά



Τεταμένες οι σχέσεις Α. Γεωργιάδη - Α. Μπέζα μετά το «κάρφωμα» του Άδωνι στο Μαξίμου - Κατηγορεί τον Α. Μπέζα ότι δεν στηρίζει την πολιτική του στο χώρο της υγείας και ότι είναι... καραμανλικός!!!

Σκηνικό έντασης και υπόγειων συγκρούσεων ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Α.Γεωργιάδης ενώ έχει άψογη συνεργασία με την υφυπουργό κ. Μακρή ( που βρέθηκε Βουλευτής μετά το θάνατο του Α.Νάκου και υφυπουργός μετά την άρνηση της κ.Σοφία Βούλτεψη να συνεργαστεί με τον κ.Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας), δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον έτερο υφυπουργό, τον κ.Αντώνη Μπέζα.

Ήπιος ως χαρακτήρας, συγκροτημένος και σοβαρός, ο κ.Μπέζας είναι φανερό ότι δεν μπορεί να βρει κοινό βηματισμό με τον εκρηκτικό και συγκρουσιακό κ.Γεωργιάδη.

Πολύ περισσότερο όταν φέρεται να διαφωνεί με τις πολιτικές πρακτικές που μετέρχεται ο Υπουργός Υγείας, που συρρικνώνουν την επιρροή της παράταξης στον ιατρικό κόσμο αλλά δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις και προβλήματα.

Ο υφυπουργός Υγείας επέλεξε να απέχει από το προσκήνιο, σε μία προσπάθεια να μην ταυτιστεί με τις λανθασμένες και συγκρουσιακές πολιτικές του κ.Γεωργιάδη. Στον Υπουργό Υγείας έφτασαν φήμες και πληροφορίες για την μερική αποστασιοποίηση του κ.Μπέζα αλλά και την καλή επικοινωνία που διατηρούσε με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη αλλά και τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Έχοντας και μία δύσκολη ''χημεία'' μαζί του, έφτασε μέχρι το Μαξίμου, προκειμένου να κάνει τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του υφυπουργού του.

Τα βέλη του κ.Γεωργιάδη προς τον κ.Μπέζα αφορούσαν την αποστασιοποίηση του από την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα από τα τεκταινόμενα στο χώρο του ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μαξίμου, με το οποίο ο κ.Γεωργιάδης έχει προνομιακή σχέση, άσκησε έντονες πιέσεις προς τον κ.Μπέζα για το συγκεκριμένο θέμα. Κυριολεκτικά τον ανάγκασαν να πάει στο περιστύλιο της Βουλής, πριν από μία εβδομάδα, και να κάνει τη γνωστή δήλωση για τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που συνέχιζαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Εικάζεται ότι αυτός που επικοινώνησε με τον κ.Μπέζα και του μετέφερε την ενόχληση του Πρωθυπουργού για την ελλιπή στήριξη που παρέχει στην κυβερνητική πολιτική και στον Υπουργό Υγείας, ήταν ο κ.Δ.Σταμάτης.

Ο Αντώνης Μπέζας κατηγορήθηκε και από τον κ.Γεωργιάδη ως ...καραμανλικός, ενδεικτικό του τρόπου που αντιλαμβάνονται ορισμένοι τα πράγματα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά ο πανέξυπνος Άδωνις Γεωργιάδης εκμεταλλεύθηκε την έμφυτη ανασφάλεια του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των σημερινών ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου, απέναντι στον κ.Καραμανλή και ότι αυτός αντιπροσωπεύει στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

Ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει εισηγηθεί στο Μαξίμου και σκληρή γραμμή απέναντι στους διαφωνούντες βουλευτές. Προτείνει τον πειθαναγκασμό τους στη δήμοσια στήριξη των πολιτικών της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η πλήρης αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ, ο φόρος ακινήτων αλλά και οι πλειστηριασμοί.

Ο Υπουργός Υγείας άλλωστε, μαζί με τον έτερο Καππαδόκη κ.Βορίδη,ήταν οι μοναδικοί που υπερασπίστηκαν με πάθος τον κ.Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου