Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία και ο φόρος 1 ευρώ ανά συνταγή




Κανονικά θα ισχύσει το ληστρικό μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί καμμία τροποποίηση του σχετικού νόμου, με πιο ευνοικές ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες, παρά το γεγονός ότι ο υπιυργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης άφηνε να αιωρείται ότι θα υπάρξει διαφορετική ρύθμιση για το 25ευρο.

Και εκτός από το 25ευρο, από τις αρχές του χρόνου θα ισχύσει και η υποχρεωτική καταβολή του 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ. Κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει 1 επιπλέον ευρώ σε κάθε συνταγή φαρμάκων που θα εκτελεί στο φαρμακείο και όπως έχουν δηλώσει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αυτό θα επιβερύνει ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με χρόνιες ασθένειες, αφού κάθε μήνα χρειάζονται συνταγές πέραν της μίας για να ακολουθούν σωστά τις θεραπευτικές αγωγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη προετοιμαστεί το σύστημα τόσο των ταμείων των νοσοκομείων, όσο και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ για την είσπραξη των χαρατσιών, που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο του Νοεμβρίου 2012.

Πηγή: http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/305817/erchontai-to-eisitirio-ton-25-euro-gia-nosileia-kai-o-foros-1-euro-ana/#ixzz2oagkAQ89

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου