Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ονειρεύεται διάλυση του ΕΟΠΥΥ σε 14 μέρες


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ - ENET



Ο Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Κλειστά τα πολυϊατρεία του οργανισμού την περίοδο διαθεσιμότητας .

Με νέο ΕΟΠΥΥ θα 
ξυπνήσουν σε 14 ημέρες σι ασθενείς, καθώς ο Αδωνις Γεωργιά6ης έχει βγάλει ήδη από το σάκο του... Αϊ-Βασίλη το χαρτί της διαθεσιμότητας, αλλά και της ριζικής αλλαγής του σημερινού φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης που γράφτηκε διά χειρός Αδώνιδος, μέσα σε λίγες ημέρες το νομικό καθεστώς λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ θα αλλάξει και θα μετατραπεί σε «αγοραστή», ενώ σι δομές αλλά και σι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να παραμείνουν όχι πάνω από 1.000 εργαζόμενοι κυρίως τπς κεντρικής διοίκησης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν «φύλλο πορείας» για το ΕΣΥ.

Κατά τα φιλόδοξα σχέδια του Αδώνιδος, όλοι θα έχουν επιστρέψει στις νέες θέσεις τους στο τέλος του Ιανουαρίου.

Βέβαια στο διάστημα αυτό σι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, χωρίς να καταβάλλουν κόστος επίσκεψης, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των συμβεβλημένων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Αλλωστε στο διάστημα της διαθεσιμότητας τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) θα παραμείνουν κλειστά, δεδομένου ότι και οι περίπου 8.500 εργαζόμενοι θα είναι στο σπίτι τους με καθεστώς διαθεσιμότητας και με το 75% του μισθού τους. Πάντως με την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών n κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει το συμπαγές μέτωπο των απεργών γιατρών, αλλά και να μην ξεσηκωθούν οι ασθενείς εναντίον της.

Ετσι n κυβέρνηση του Μνημονίου προσπαθεί να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.-

Ομως τα δύσκολα για τους ασθενείς όχι μόνο δεν τελειώνουν, όπως ισχυρίζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά αντίθετα αυξάνονται. Από το νέο έτος στα ιδιωτικά ιατρεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μπαίνει πλαφόν ουνταγογράφησης φαρμάκων, άλλά και παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Κάθε γιατρός δεν θα μπορεί να ξεπερνά συγκεκριμένο ποσό συνταγών το οποίο θα είναι κατά 20% λιγότερο από τον περσινό μέσον όρο. Συνέπεια θα είναι, ειδικά για τους χρόνιους πάσχοντες, να μην μπορούν να βρουν γιατρό να τους γράψει φάρμακα, καθώς οι περισσότεροι μπορεί να «κλείνουν» το πλαφόν τους από τις πρώτες επισκέψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου