Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"Τέλος" για τον ΕΟΠΥΥ σε 10 μέρες



HEALTHVIEW.GR. «Κλείνει» σε 10 μέρες ο ΕΟΠΥΥ, με την κατάργηση όλων των θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των γιατρών του Οργανισμού -στο πλαίσιο του διαλόγου- με την κατάργηση όλων των θέσεων στον ΕΟΠΥΥ, αυτόματα θα συστηθούν θέσεις στις υγειονομικές περιφέρειες, στις οποίες «μεταφέρονται» οι υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ. Μπέζας επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση και όλοι οι γιατροί θα ενταχθούν στο νέο σύστημα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Η ένταξη τους στο νέο σύστημα θα γίνει με τον μισθό που λαμβάνουν σήμερα (1.100 ευρώ καθαρά) και για 7ωρηεργασία (σήμερα εργάζονται 5,5 ώρες).

Στην συνάντηση, εκτός από τον κ. Μπέζα, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, εμμένουν στις θέσεις τους, διεκδικώντας διατήρηση όλων των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου τους. Μάλιστα προσανατολίζονται να αποχωρήσουν από τον διάλογο και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε απεργία μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

8 σχόλια:

  1. Oι ΙΚΑτζήδες δεν είναι αυτοί που ψήφισαν "πλήρη και αποκλειστική απασχόληση"?? Και μάλιστα το κράτος προτείνει να τους προσλάβει στο ΕΣΥ χωρίς αξιολόγηση.Κι αυτοί δεν το απέρριψαν περήφανα!Ντροπή κι αίσχος και στις 2 πλευρές του ιδίου νομίσματος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΙΚΑτζηδες ειναι αυτοι που στηριξαν επι πολλα χρονια το οποιο συστημα υγειας υπηρχε ,με πενιχρες αποδοχες και χωρις ασφαλιση απο το ΙΚΑ (Για φανταστητε οτι το ΙΚΑ δεν κολαει ενσημα στους εργαζομενους του και διατηρει μεχρι και σημερα αποικιοκρατικες συμβασεις και χωρις δικαιωμα συνταξιοδοτησης ) και δεν ηταν ποτε μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι. Ηταν παντα ελευθεροι επαγγελματιες με ΝΟΜΙΜΑ ιατρεια και ο βιοπορισμος τους εξαρταται απο τα ιδιωτικα ιατρεια και ετσι θα συνεχισουν να ειναι.Αυτοι που σημερα εχουν παρανομα ιατρεια ας το ξανασκεφτουν.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστούμε ΙΚΑτζήδες που στηρίξατε "επι πολλα χρονια το οποιο συστημα υγειας υπηρχε ,με πενιχρες αποδοχες".ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΣΑΣ.ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ!! !Ο κόσμος,που ποτέ δεν τον εξυπηρετήσατε χωρίς υστεροβουλία,ξέρει ότι το κάνατα για τα φασόν φάρμακα,για να πηγαίνετε ταξιδάκια και ΝΑ ΤΟ ΠΑΊΖΕΥΕ ΜΕΓΆΛΟΙ σνομπάροντας τους ασφαλισμένους και τους συναδέλφους σας νγιατρούς της ελεύθερης μαχόμενης αγοράς.Βγείτε στην αγορά να βγάλετε τίμια το ψωμί σας.Να ξέρετε,όμως,ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.Μόνοι σας αυτοστιγματιστήκατε,κοινώς βγάλατε τα μάτια σας.Συμβουλές μη ζητάτε από τους συνοδοιπόρους σας προέδρους ιατρικών συλλόγων.Αυτοί ποτέ δεν δούλεψαν ως γιατροί.Γι΄αυτό τους έμενε πάντα χρόνοε να είναι και δήμαρχοι και ιδιοκτήτες ΜΗΚΥΟ...κι ελεγχόμενοι από το ΣΔΟΕ.Το πόρισμα γιατί αργεί??

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΤΖΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΙΚΑΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ικατζήδες ως ιδιώτες γιατροί πλέον θα έχουν πάλι την μεγαλύτερη κίνηση στα ιατρεία τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΣΤ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΣΤΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΠ@ΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ,ΠΙΠΗ.
    ΟΥΣΤ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΑΧΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ,
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
    ΟΥΣΤ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
    ΟΥΣΤ Κ@@Φ@ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι συνάδελφοι ...μπραβο ...πληρους και αποκλειστικης ...ολοι και τα πανεπιστημιακα λαμογια τερμα με τα ιδιωτικα ιατρεια και τα χειρουργεια σε ιδιωτικες κλινικες...και οι ΕΣΥ μεσα στα νοσοκομεια...αλλα εκει δεν ακουμε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΜΙΖΕΡΙΑ σε όλο της το μεγαλείο.Ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή