Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

'Plan C' από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου!

ΙΑΤRONET. Έως τις 9 Δεκεμβρίου παρέτειναν τις κυλιόμενες 24ωρες απεργίες τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ την Παρασκευή απεργούν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.



Στα άκρα φτάνει η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 9 Δεκεμβρίου!

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε την Πέμπτηότι συνεχίζει τις κυκλιόμενες 24ωρες απεργίες στις 4, 5, 6 και 9 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού ότι υπάρχει plan B (εναλλακτικό σχέδιο) που δεν θα αρέσει στους γιατρούς, ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας τους κ. Γιάννης Χρονόπουλος απάντησε ότι οι γιατροί έχουν plan C και δεν εκβιάζονται!

Η κινητοποίησή τους είχε ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου ως 48ωρη απεργία. Στη συνέχεια, παρατάθηκε έως τις 3 Δεκεμβρίου, για να πάρει νέα παράταση έως τις 9 του ίδιου μήνα.

Όσο διαρκεί η απεργία, οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί των μονάδων ΕΟΠΥΥ συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία.

Έπειτα, δε, από την αδιάλλακτη στάση του υπουργού ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκηρύσσουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Νοσοκομεία

Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τηνΠαρασκευή και τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας.

Οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων (ΟΕΝΓΕ - ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση (στις 12 το μεσημέρι) έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία, να μην υπάρξουν απολύσεις και αυθαίρετες μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου