Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου



Ένας νέος, ο οποίος μόλις έχει ολοκληρώσει τη θητεία του, φέρεται να πέφτει σε κώμα επειδή άλλαξε τη φαρμακευτική του αγωγή με κάποιο φθηνό γενόσημο: τι παραπάνω περιμένουν να δουν οι κυβερνώντες, για να παραδεχτούν ότι η πολιτική υγείας που εφαρμόζουν δεν υπηρετεί την ανάγκη του ελληνικού λαού για ποιοτική περίθαλψη και ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο;

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό, που καταδεικνύει ότι φθηνά γενόσημα, που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά, μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Πριν από έξι μήνες περίπου, ήταν δύο άλλοι ασθενείς, στη Θεσσαλονίκη, που κινδύνεψαν να με σοβαρές βλάβες στα νεφρά τους, όταν η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν, άλλαξε στο φαρμακείο, με βάση τη δραστική ουσία.

Αυτή τη φορά, η υγεία ενός νεαρού άνδρα φέρεται να κλονίστηκε κατά τη στρατιωτική του θητεία. Με συστηματική παρακολούθηση ο φαντάρος συνήλθε, όμως η αγωγή έπρεπε να συνεχιστεί και μετά την απόλυσή του. Επειδή το σκεύασμα που του χορηγούσαν οι στρατιωτικοί ιατροί ήταν ακριβό, με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας ο γιατρός του έγραψε κάποιο φθηνό γενόσημο. Το αποτέλεσμα της αλλαγής θεραπείας ήταν να πέσει σε κώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου