Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΠ: Τα μέτρα του Άδωνι θίγουν τους ασθενείς



ONMED.GR. «Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται και αυτό το έδειξε με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και την πορεία προς τη Βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.


Ο ΙΣΠ καταγγέλει «τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση των 150 επισκέψεων ανά μήνα, με τις οποίες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες τρέχουσες και επείγουσες».

«Το μέτρο στρέφεται, σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, κατά των πολιτών και όχι κατά των γιατρών, δείχνει δε το σκληρό πρόσωπο της πολιτείας και του Υπουργού στους μη έχοντες πολίτες. Η απαξιωτική επίσκεψη των 10 ευρώ (που με τις προσθαφαιρέσεις ήταν 5,5 ευρώ και μάλιστα μας τις χρωστάνε πάνω από 10 μήνες) δεν μας θίγει. Θίγει τον πολίτη και δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας του Υπουργείου».

Ο ΙΣΠ καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας να δει τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και να προστατεύσει την Περίθαλψη που πρέπει να απολαμβάνει ο πολίτης, ενώ δηλώνει ότι συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου