Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γιατροί προς Άδωνι:'' Έρχεται πυρηνικός πόλεμος''! Νέες απεργίες στην υγεία


ΙΑΤROPEDIA

Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι ανοίγει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από το ''τηλεοπτικό διάγγελμα'' του υπουργού υγείας προς τους γιατρούς ότι έχει σχέδιο Β το οποίο δεν θα τους αρέσει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απαντούν με «πυρηνικό πόλεμο», και προειδοποιούν για κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Μια ημέρα πριν την καθολική απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο Παρασκευή το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό στο χώρο της υγείας οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακι να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους όσο χρειασθεί.

΄΄Οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται διεμήνυσε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Γιάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Και συνέχισε: Λογικές Βορείου Κορέας και Ιράν να τις κρατήσει για το υπουργείο του», απάντησε χαρακτηριστικά, μέσω του ΣΚΑΪ.

Κατήγγειλε δε τον κ. Γεωργιάδη πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη]», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες 

Ο κ. Χρονόπουλος συμπλήρωσε πως οι προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα έχουν ισχύ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας δηκτικά: «Γιατί τους χρειάζεται ο κ. Γεωργιάδης, για να του πουν τα κάλαντα;».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του υπουργού Υγείας πως δεν προτίθεται να κρατήσει στο Δημόσιο εργαζόμενους που «δεν χρειάζεται», ο κ. Χρονόπουλος απάντησε πως «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Όσον αφορά την πρόσκληση του υπουργού σε διάλογο, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε δηκτικά πως έχουν ήδη γίνει πολλές επαφές, αλλά ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τόσο αλλάζει στάση», με συνέπεια η «μία συζήτηση να μην έχει σχέση με την άλλη».

συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.Έτσι τα πολυιατρεία του Οργανισμού αναμένεται να κατεβάσουν ρολά στις 4, 5, 6 & 9 Δεκεμβρίου.Κατά την διάρκεια των κινητοπιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επέιγοντα και έκτατκτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου