Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΘ: Πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Υγεία διαλύεται και οι ιατροί δοκιμάζονται.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) με μαζικές απολύσεις ιατρών και κλείσιμο των σημερινών πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, οδηγούν την Υγεία στο παρελθόν. Στο όνομα της μεταρρύθμισης έρχεται η υποβάθμιση και ο ευτελισμός της.

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές στον προϋπολογισμό της Υγείας οδηγούν τα νοσοκομεία σε απόλυτη αδυναμία λειτουργίας, την ώρα που η προσέλευση των ασθενών αναμένεται να πολλαπλασιασθεί εξαιτίας της απουσίας πολλών ειδικοτήτων από την ΠΦΥ και τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε απελπισία και εργασιακή ανασφάλεια.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί ασφυκτιούν από τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις πληρωμής τους, από τη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, από την διαρκή φορολογική επιβάρυνση και τις αναδρομικές περικοπές δεδουλευμένων.

Οι εργαστηριακοί ιατροί εξουθενώνονται από τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών, την αύξηση του κόστους , τις πιεστικές λειτουργικές απαιτήσεις και τις περικοπές δεδουλευμένων της τάξεως του 40%.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα οδηγείται στο χειρότερο σημείο της μεταπολεμικής περιόδου. 

Αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, μετά από την πολυήμερη απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, την απεργία των νοσοκομειακών ιατρών και την πολυήμερη επίσχεση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ των εργαστηριακών ιατρών, διαμαρτυρόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στις 12 το μεσημέρι στην Αριστοτέλους μπροστά από τα γραφεία των ΥΠΕ.


Ιατρικός Logo


Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας


Τσάμης Δημήτρης                       Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου