Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες γιατρούς! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις



Την ώρα που οι μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται να ανοίξει κι άλλο το σύστημα στους ιδιώτες γιατρούς στους οποίους θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασθενείς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Την πόρτα σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ανοίγει πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου σε αυτή τη φάση τουλάχιστον και να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι αλλά και να «σπάσει» το μέτωπο των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). 

Παρότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του iatropedia.gr το άνοιγμα σε ιδιώτες θα γινόταν παράλληλα με την ανασύσταση του Νέου ΕΟΠΥΥ, τελικώς επισπεύδονται οι διαδικασίες λόγω απεργιών. 

Άλλωστε στην οδό Αριστοτέλους θεωρούν ότι έτσι θα καμφθεί άμεσα το μέτωπο των απεργών ενώ δε θα υπάρξουν και αντιδράσεις από τους ασθενείς που θα βρίσκουν ιδιώτη γιατρόδωρεάν με την αποζημίωση του Οργανισμού. 

Το άνοιγμα αναμένεται να γίνει σταδιακά αφού σχεδιάζεται οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν από 200 ασφαλισμένους το μήνα να εξετάζουν 300. Ωστόσο στο άμεσο μέλλον που το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο «Νέος ΕΟΠΥΥ» θα ανοίξει σε πολύ περισσότερους αναμένεται να μπει πλαφόν στη συνταγογράφηση, με μέσο όρο ποσού ανά συνταγή αλλά και με όριο για τον κάθε γιατρό. 

Στο μεταξύ η απόφαση αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη φαίνεται ότι τραβά το σχοινί της κόντρας με τους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ακόμη περισσότερο, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. 

Λάδι στη φωτιά έπεσε και με τη διακοπή της σύμβασης στα ιδιωτικά τους ιατρεία για 1000 γιατρούς του Οργανισμού οι οποίοι δε θα μπορούν να βλέπουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με αποζημίωση του Οργανισμού. 

Πάντως στην εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΕΟΠΥΥ, το σύστημα θα ανοίξει ακόμη παραπάνω στον ιδιωτικό τομέα καθώς μετά το κλείσιμο κάποιων πολυιατρείων θα αγοράζονται υπηρεσίες «πακέτο» από ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου