Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σύμφωνοι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών οι πολίτες


NEWSBOMB.GR. Στο πλευρό των γιατρών τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η οποία εκτιμά ότι σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου απολύσεων θα επιδεινωθεί η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας


Σύμφωνοι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών οι πολίτες  Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησαν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε απολύσεις, στο πλαίσιο αναμόρφωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το μέτωπο που άνοιξε για την κυβέρνηση στο χώρο της υγείας, έχει ήδη πάρει «φωτιά», ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τις 29 Νοεμβρίου και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σύμφωνη με τις κινητοποιήσεις των γιατρών είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr.

Η ερώτηση στην οποία απάντησαν 5397 μοναδικοί αναγνώστες ήταν η εξής: «Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ, μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη ότι έρχονται απολύσεις. Πώς κρίνετε αυτή την απόφαση;»

Το 78.88% των πολιτών, δηλαδή 4257 αναγνώστες, απάντησαν ότι οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκιο διότι με τις απολύσεις θα επιδεινωθεί η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Το 19.71% (1064 ψήφοι) απάντησε ότι οι απεργίες είναι λανθασμένη πρακτική, ενώ τέλος, 76 αναγνώστες (ποσοστό 1.41%) δεν είχε γνώμη για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου