Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι πρώτες λίστες σήμερα για κινητικότητα, συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιφέρειας, "νέο ΕΟΠΥΥ"!


Η πρώτη μεγάλη συνάντηση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και για την κινητικότητα και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της περιφέρειας πραγματοποιείται σήμερα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να δεχθεί τις προτάσεις των Περιφερειαρχών Υγείας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην περιφέρεια σε θέσεις εργασίας, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεια και πολυϊατρεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι τέλη Νοεμβρίου καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ήδη τις λίστες με όσους θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις με τη συνεργασία των Περιφερειαρχών Υγείας. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι αλλαγές σε δομές υγείας και νοσοκομεία ώστε να ανασυγκροτηθεί το σύστημα. Οι πρώτες λίστες πέφτουν σήμερα στο τραπέζι αν και όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη αποφασίσει ποια νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα συγχωνευθούν όπως αντίστοιχα και μικρές μονάδες Υγείας. 

Άλλωστε το σχέδιο και της ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις δομών, στις περιπτώσεις που θα κριθεί ότι δεν καλύπτουν μεγάλο πληθυσμό και οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν και σε άλλη μονάδα κοντινή.

Τις επιταγές της τρόικα θα ακολουθήσει όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης- όπως φαίνεται - και στο θέμα της κινητικότητας. Οι δανειστές μας ζητούν από την κυβέρνηση να μπούνε σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου 12.500 άτομα. Σχεδόν τα 11.000 αναμένεται να προέρχονται από το χώρο της υγείας καθώς έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν βγει οι λίστες με τους εργαζόμενους που θα αλλάξουν συνθήκες εργασίας.

Ειδικότερα περίπου 900 άτομα θα προέρχονται από τα νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία θα αναγκαστούν να αλλάξουν μονάδα υγείας, όχι όμως και Νομό όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας. 

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου θα στηθεί με τη βοήθεια της Task Force ένα νέο σύστημα, θα μπουν στη σκακιέρα των μετακινήσεων κοντά στα 10.000 άτομα που θα κληθούν να καλύψουν νέες θέσεις εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον πάγο έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου