Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γεωργιάδης: Τα ιδιωτικά κοστίζουν λιγότερο από τα δημόσια

To μήνυμα ότι η χώρα βιώνει συνθήκες πολέμου άρα δεν είναι ώρα για γκρίνιες έστειλε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στις επικρίσεις εκπροσώπων εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου ενώ σχολίασε ότι δεν θα γίνει δεκτή παρατεταμένη επίσχεση από ιδιωτικές κλινικές που ζητούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Υποστήριξε επίσης ότι τα δημόσια συστήματα κοστίζουν περισσότερο από τα ιδιωτικά.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega, έγινε παραγγελία από το εξωτερικό και η πλακέτα για να επιδιορθωθεί η βλάβη στον ατομικό τομογράφο θα παραδοθεί σήμερα το μεσημέρι ενώ προανήγγειλε ότι το αργότερο σε ένα μήνα θα λειτουργεί και δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αποκτηθεί με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την επίσχεση στην οποία προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών διεκδικώντας τις οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι θα διαρραγούν οι σχέσεις λέγοντας ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με όσους κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας.

Ο κ.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλα αυτά συζητούνται διεξοδικά και επισήμανε: "σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας, τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά συμπληρώνοντας: " αυτό είναι το πρόβλημα, άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε".

Αναφερόμενος στον φόρο για τα ακίνητα τον χαρακτήρισε δίκαιο, ενώ είπε ότι η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ -ειδικά της επαρχίας- που οδήγησαν στην μερική αλλαγή του νομοσχεδίου είναι σωστή καθώς, όπως σημείωσε, "αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών".

Σχολιάζοντας τέλος τις επικρίσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της δημόσιας Υγείας και των διεκδικήσεων θεσμικών δικαιωμάτων από πλευράς τους ο υπουργός είπε ότι κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα και δεν είναι ώρα για φασαρίες και διεκδικήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου