Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αδωνις και Βαρνάβας τετ α τετ για την ΠΦΥ



Διάλογο έως εσχάτων για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ επιθυμεί με κάθε τρόπο ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Για τον λόγο αυτό, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει αφενός να βλέπει κατ ιδίαν όλους τους φορείς, αφετέρου πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα ανελλιπώς οι συζητήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην Βουλή.

Την ερχόμενη Τετάρτη πάντως, ο υπουργός έχει προγραμματίσει να δει τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρη Βαρνάβα σε μία συζήτηση εφ όλης της ύλης για την επόμενη ημέρα της ΠΦΥ. Παρόντες θα είναι επίσης και οι δύο «εγκέφαλοι» των πορισμάτων για την Πρωτοβάθμια, τόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ΠΦΥ « Υγεία Εν δράσει» κ. Παύλος Θεοδωράκης όσο και ο επίκουρος καθηγητής Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Δεν γνωρίζουμε μέχρις στιγμής εάν το κλίμα στην συνάντηση θα είναι τεταμένο, καθώς όπως είναι γνωστό χθες, αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκ μέρους του προέδρου της ΟΕΝΓΕ προς τον υπουργός Υγείας, ενώ ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του, τόνισε ότι η συμπεριφορά του κ. Βαρνάβα είναι ανάξια και προσβλητική, η οποία δεν εκφράζει το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ έκανε λόγο και για παραλήρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου