Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται ο οικογενειακός γιατρός



ONMED. Από τον ΕΟΠΥΥ και στα πλαίσια της ασφαλιστικής κάλυψης που έχει ο ασφαλισμένος, θα πληρώνεται ο οικογενειακός γιατρός, μέτρο το οποίο περιλαμβάνεται στο πόρισμα Σουλιώτη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο οικογενειακός γιατρός στην συνέχεια, όπως τόνισε ο υπουργός Yγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, θα κατευθύνει τον ασθενή στον γιατρό της ειδικότητας που θα έχει ανάγκη ο τελευταίος. Ο υπουργός τόνισε πως το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει και μεγεθύνεται διότι η χώρα δεν διαθέτει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μία προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά το 1960 επί Δοξιάδη, πέρασε στην συνέχεια στον κ. Παρασκευά Αυγερινό και νομοθετήθηκε από τον κ. Κ. Στεφανή. 


Το πόρισμα Σουλιώτη, το οποίο δόθηκε ήδη την Παρασκευή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην βουλή.

Σε ερώτηση για το τι σχεδιασμό θα ακολουθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με περιοχές όπου κλείνουν, ή συγχωνεύονται νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ωστόσο, με νομοθετική πράξη όπως είπε, το κάθε νοσοκομείο με την άδεια της Υγειονομικής Περιφέρειας θα μπορεί να προσλαμβάνει ιδιώτη γιατρό προκειμένου να καλύψει τα κενά που σημειώνονται.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε – σύμφωνα άλλωστε και με την επιταγή του πρωθυπουργού- ότι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, θα έχουν πληρωθεί όλα τα ληξιπρόθεσμα, ακόμη και αυτά του 2012, και γενικότερα η πληρωμή «τρέχει » με γοργούς ρυθμούς. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε 870 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορούσε στα ληξιπρόθεσμα (2007-2011) που κατευθύνθηκε σε όλους τους παρόχους υγείας.

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε για ακόμη μία φορά το μέτρο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί τρομερό το ποσό, το οποίο θα καταθέτουν κάθε 10 χρόνια (;) για νοσηλεία οι ασθενείς και θα βοηθούν με αυτόν τον τρόπο άλλους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου