Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άδωνις κατά ιδιωτικών κλινικών: «Ή κόβετε την επίσχεση ή σας κόβω»! Ξεκινούν επίσχεση και τα Διαγνωστικά



Η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της σχέσης των ιδιωτικών κλινικών και του Άδωνι Γεωργιάδη. Οι ιδιωτικές κλινικές ξεκίνησαν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ που τους χρωστά εκατομμύρια ευρώ και ο υπουργός Υγείας τους απειλεί με διακοπή συμβάσεων με τον Οργανισμό. Στις 4 Νοεμβρίου επίσχεση ξεκινούν και τα μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.
Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σταμάτησε η δωρεάν νοσηλεία στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία όπως στο Υγεία, στο Ιατρικό, στο ΙΑΣΩ, στο Μετροπόλιταν, στην Ευρωκλινική κ.α. Η ανατροπή αυτή φαίνεται ότι έφερε σε αμήχανη θέση την κυβέρνηση που εδώ και καιρό σφυρίζει αδιάφορα για τα χρέη του μεγαλύτερου οργανισμού υγείας της χώρας. Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε τους ιδιοκτήτες ότι θα τους κόψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ εάν δε σταματήσουν την επίσχεση. 

«Θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του» απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεχνώντας όπως φαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε όποιον …μιλά ελληνικά.

Γι αυτό και στις 4 Νοεμβρίου ξεκινούν επίσχεση και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα γεγονός που αναμένεται να εντείνει την ταλαιπωρία των ασθενών. 
Πάντως το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών ήταν τεταμένο εδώ και καιρό.

Είναι ενδεικτικό ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Χρήστου Σταικούρα, ο γνωστός επιχειρηματίας της Υγείας (Όμιλος Ιατρικού) Γιώργος Αποστολόπουλος με ιδιαιτέρως σκληρό ύφος απείλησε πως αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια τακτική και δεν πληρώνει τα χρέη της ο ίδιος θα προσφύγει στο άρθρο 99 αφήνοντας απλήρωτους και τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου