Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σύλλογος Επιστημονικού - Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης - Β. Ελλάδος

ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ
ΤΗΛ: 2310228406 ΦΑΞ: 2310228970 ΑΓΓΕΛΑΚΗ 37 5ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΚ:54621 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρ. Πρωτ. : 115
Website: www.seypika-thes.gr e-mail: info@seypika-thes.gr
Θεσσαλονίκη 25/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τον τραγέλαφο του υποτιθέμενου διαλόγου στο Υπουργείο Υγείας θεωρούμε ότι δυστυχώς η μόνη επιδίωξη του Υπουργείου Υγείας είναι να εξαντλήσει το χρόνο έως την εφαρμογή του νέου σχεδίου την 1/ 1/2014. Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας και βρίσκεται στη φάση της τελικής ψήφισης, για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου έως 31/12/ 2013!!!

Έχουμε την πεποίθηση ότι τελικά θα ανακοινωθεί το σχέδιο της Task force για την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας με ότι φυσικά σημαίνει αυτό.

Δυστυχώς οι αντιδράσεις του κλάδου είναι υποτονικές, όλοι μας είμαστε αδιάφοροι, ανίκανοι να αντιδράσουμε και περιμένουμε από «άλλους» (ποίους άραγε;) να μας «σώσουν».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου παρ’ όλα αυτά προχωρά ως οφείλει σε συγκεκριμένες δράσεις. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας συγκαλούμε όλους τους φορείς της πόλης για ενημέρωση σχετικά με το αναμενόμενο προς κατάθεση νομοσχέδιο για την υγεία και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 οργανώνουμε συγκέντρωση βουλευτών Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων νομών που εκπροσωπούμε καθώς επίσης και πολιτικών εκπροσώπων των κομμάτων της πόλης για τον ίδιο λόγο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Σάββας Παρασκευόπουλος Χειρουργός Ουρολόγος

Ο Γ. Γραμματέας
Αθανασιάδης Χρήστος Μαιευτήρ-Γυναικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου