Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658
Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 
www.poseypika.gr e-mail: poseypika@gmail.com 

Αθήνα, 23/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/10/2013, συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, μετά από αίτημα της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ λόγω κρισιμότητας της κατάστασης.

Ζητήσαμε την ύπαρξη μιας ισχυρής δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με διατήρηση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας, με πλήρη αναβάθμιση των πολυιατρείων, θέτοντας τα προαπαιτούμενα για την απόρριψη διαθεσιμότητας και κινητικότητας. 

Ο Υπουργός, απάντησε ότι ο διάλογος εξελίσσεται και ότι ταυτίζεται με την ισχυρή δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη, ότι δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση μονάδων και ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι θέσεις της Ομοσπονδίας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με ομοθυμία και ομοψυχία, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν την πορεία του κλάδου. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία θα εντείνει τις προσπάθειές της για συναντήσεις με τους αρμόδιους με πολιτικούς αρχηγούς και τη συνεχή παρουσία της σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων. 

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη να αξιολογήσει τις προτάσεις μας και να υιοθετήσει τις θέσεις μας που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες χωρίς επιβαρύνσεις και πρόσθετα βάρη. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με διαλυτικές θέσεις που θέτουν σε κίνδυνο ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου. 

Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί με σκοπό να αποκλείσουμε κάθε σχεδιασμό για αποδόμηση του κλάδου μας. 

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου