Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: Όχι άλλη λάσπη εναντίων των ιατρών.




ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosieke@yahoo.gr

Αθήνα 26/09/2013

Πρός: Υπουργό Υγείας,

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: Όχι άλλη λάσπη εναντίων των ιατρών.



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας μετά την ενημέρωση που κάνατε στους δημοσιογράφους στις 23/9/2013, ελέγχονται 87 Ιατροί για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και μάλιστα αναφερθήκατε σε 5 συγκεκριμένες ειδικότητες μεταξύ των οποίων και στους καρδιολόγους.

Όπως και στο παρελθόν σας έχουμε αναφέρει και η Ένωση μας αλλά και οι Ιατρικοί Σύλλογοι η στοχοποίηση των Ιατρών είναι το καλύτερο επικοινωνιακό παιχνίδι για να ξεχάσει ο κόσμος τα προβλήματα που υπάρχουν και να απεμπολήσετε τις ευθύνες του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας με απλήρωτους Ιατρούς από 3ετίας για τα ληξιπρόθεσμα,που ιδίως στην Αθήνα δεν έχει προχωρήσει καθόλου,αλλά και με την καθυστέρηση πληρωμών των τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που παρά τις διαβεβαιώσεις συνέχεια αυξάνει και γίνεται πληρωμή κάθε 45 μέρες, με αποτέλεσμα σε 20 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ να υπάρχει καθυστέρηση 9 μηνών και συνέχεια να αυξάνει.


Εφόσον υπάρχουν στοιχεία ζητούμε να τα παραδώσετε άμεσα στα αρμόδια όργανα των Ιατρικών Συλλόγων για να ακολουθήσουν άμεσα οι νόμιμες κυρώσεις. Η αόριστη όμως καταγγελία δεν συνεισφέρει στο κλίμα που θέλετε να υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και των λειτουργών Υγείας και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες για το σύνολο των Ιατρών και τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε βάρος τελικά των ασθενών. Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να υπάρχουν επίορκοι θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους τιμωρήσουμε αρκεί επιτέλους να μας δώσετε αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος τους και όχι με απλά λογιστικά κριτήρια μέσων όρων να σπιλώνετε το σύνολο του Ιατρικού Σώματος.

Μετά τιμής, 

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος         Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου