Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δ.Βαρνάβας: «Να δώσει ο υπουργός τα ονόματα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούν στην δημοσιότητα, αλλιώς να... ζητήσει συγνώμη»



ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρώv Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας με δήλωσή του προκαλεί τον υπουργό υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των γιατρών που εμφανίζονται να υπερσυνταγογραφούν και να πάψει τον διασυρμό όλου του Ιατρικού σώματος. Αναλυτικά στην δήλωσή του αναφέρει:

Εκφωνεί και εκτελεί το σκονάκι που του έδωσε η τρόικα για εκκένωση νοσοκομείων και διπλασιασμό της τιμής των φαρμάκων, ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται σε συκοφάντηση και διασυρμό συλλήβδην του ιατρικού σώματος, με σκοπό να το απαξιώσει στα μάτια της κοινωνίας.

Περί του κ. Γεωργιάδη ο λόγος, ο οποίος για πολλοστή φορά συκοφαντεί τους γιατρούς ως υπερσυνταγογράφους και διεφθαρμένους, χωρίς να δίδει στη δημοσιότητα ονόματα και διευθύνσεις αυτών που το διαπράττουν.

Έτσι κάθε γιατρός της χώρας είναι εν δυνάμει ένας εκ των διεφθαρμένων.

Επαναλαμβάνουμε πως η ευθύνη είναι πάντοτε προσωποποιημένη. Ο καταλογισμός συλλογικής ευθύνης σε κοινωνικές ομάδες και κλάδους εργαζομένων έχει ταυτιστεί ιστορικά με τη φασιστική αντίληψη, από την οποία εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι θέλγεται ο κ. Γεωργιάδης.

Η ΟΕΝΓΕ στο πρόσφατο συνέδριο της διατύπωσε τη θέση πως ο χρηματισμός και η διαφθορά στο ΕΣΥ συνιστούν κοινωνικό έγκλημα. Ουδέποτε συγκαλύψαμε γιατρούς που χρηματίζονται, δε θα δεχτούμε όμως οι διεφθαρμένοι να γίνουν άλλοθι για τη σπίλωση όλου του ιατρικού κλάδου και την κατεδάφιση του ΕΣΥ.

Καλούμε λοιπόν τον υπουργό Υγείας να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία που v' αποδεικνύουν όσα διοχετεύει επιμελώς σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και αυτές με ελαφρότητα δημοσιεύουν.

Εάν δεν έχει στοιχεία ή εάν αυτά που διοχετεύει είναι κατασκευασμένα τότε τον καλούμε να ζητήσει συγνώμη από ασθενείς και γιατρούς και εφεξής να σιωπήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου