Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καλάβρυτα: Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι και φορείς για το Νοσοκομείο-Μεγάλη σε συμμετοχή η χθεσινή εκδήλωση του Δήμου


Καλάβρυτα: Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι και φορείς για το Νοσοκομείο-Μεγάλη σε συμμετοχή η χθεσινή εκδήλωση του Δήμου Άπαντες παρόντες


Μεγάλη σε συμμετοχή και εκπληκτική επιτυχία είχε η συγκέντρωση – συνέλευση των κατοίκων των Καλαβρύτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων για την στήριξη του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την αποτροπή του ενδεχομένου κλεισίματος ή υποβάθμισής του, κατά τα, αντίστοιχα, σενάρια, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σχεδόν όλοι, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των 66 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ο αναπληρωτής διοικητής του, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Λαλιώτης και πλήθος Καλαβρυτινών πολιτών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Καλαβρύτων και γέμισαν το προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, σε μια ειρηνική διαδήλωση στήριξης του νοσοκομείου, διαμαρτυρίας και αγωνιστικής ετοιμότητας.

Με ιδιαίτερη προσοχή, ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, όλοι οι συγκεντρωθέντες άκουσαν, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και τον κεντρικό ομιλητή Καλαβρυτινό καθηγητή της Ιατρικής κ. Κώστα Μάρκου, να εξηγούν και να αναλύουν, γιατί, δεν πρέπει να κλείσει ούτε να υποβαθμισθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν οι παραπάνω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Τσάμης καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για τη μαζική συμμετοχή τους, τόνισε ότι, η συμμετοχή αυτή των πολιτών, είναι που αποτρέπει κάθε σκέψη ή πρόταση για το κλείσιμο ή τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι αγωνιζόταν και αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη κυβέρνηση ή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Χωρίς να δημιουργεί πανικό στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας, ότι το Νοσοκομείο δεν κλείνει και κάλεσε τους συμπολίτες του Καλαβρυτινούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να διατηρηθεί και να αναβαθμισθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και να μη διαψευσθούν οι διαβεβαιώσεις αυτές.

Ο καθηγητής γιατρός Κώστας Μάρκου σε μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση – ομιλία του, αναφέρθηκε, με στοιχεία, στην επιτακτική αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργίας, μη υποβάθμισης αλλά, αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και κατέληξε, με αδιάσειστα στοιχεία, λέγοντας ότι είναι ορθολογικότερο και δημοσιονομικά οικονομικότερο να διατηρηθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, απ’ οτι αυτό να κλείσει ή να υποβαθμισθεί, εξαίροντας ιδιαίτερα τον σημαίνοντα νοσηλευτικό, θεραπευτικό, κοινωνικό και ιστορικό του ρόλο, συγχαίροντας τους γιατρούς και το προσωπικό του, για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και την φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μετά τις ομιλίες του Δημάρχου και του κ. Μάρκου, τις τοποθετήσεις των βουλευτών και των συγκεντρωμένων, η συγκέντρωση – συνέλευση υιοθέτησε και ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισμα, το οποίο θα σταλεί, στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων, στον Υπουργό Υγείας, στους βουλευτές του νομού και σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου