Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αδ. Γεωργιάδης για απογραφή, πολυκλινική, γενόσημα



Στη σημαντικότητα της επικείμενης απογραφής των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", ευχαριστώντας τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το ζήτημα της πολυκλινικής Αθηνών, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση του με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που μετατρέπεται σε κέντρο Υγείας αστικού τύπου αλλάζοντας χρήση. Ο υπουργός έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα υλοποιήσεων στη χώρα μας, διευκρινίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει αλλά θα αλλάξει χαρακτήρα. "Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί. Για λίγες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία του", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η διαδικασία των μετατάξεων θα χρειαζόταν 6 μήνες, ενώ με την κινητικότητα η ίδια δουλειά γίνεται σε 15 μέρες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και κάλεσε το επιτελείο του Συλλόγου στο γραφείο του προκειμένου να του παρουσιάσουν τα στοιχεία. "Είμαστε σε μια συζήτηση επιστροφής των χρημάτων και θα είναι δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας", διευκρίνισε ο υπουργός.

Στη συζήτηση για τα γενόσημα φάρμακα, ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των συμπολιτών έχουν καταλάβει τι είναι τα γενόσημα, μιλώντας για πολύ καλό φάρμακο, και όχι, όπως είπε, το φάρμακο των φτωχών. "Μη γενόσημο φάρμακο πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", είπε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν περίμενε ότι θα τον αποκαλούσε "τηλεπωλητή". "Θα προκαλούσα τον κύριο Τσίπρα να έρθει να κάνει πωλήσεις βιβλίων. Θλίβομαι για την κατάντια του, ντροπή του να πάει να δουλέψει και αυτός να δει πως είναι", είπε μεταξύ άλλων. MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου