Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Θέμα: Απάντηση σε επιστολη κ.Καρουσου

Προς κ.Γερασιμο Καρουσο

Ειδικό Παθολόγο


Αγαπητέ κ.συναδελφε

Ο Ιατρικοs Σύλλογοs Αθηνών ωs θεματοφυλακαs τηs δημοσιαs υγείαs εχει συγκεντρωσει στοιχεια για την εφαρμογή τηs δραστικηs ουσιαs σε αλλεs χωρεs τηs Ευρωπηs αλλα και ανα την Υφηλιο.
Εκ μέρους του Προεδρείου του ΙΣΑ παρακαλω να μας ενημερώσετε με προσκομιση των δικων σαs στοιχειων σε πόσες και ποιες χώρες εφαρμόζονται όσα αναφέρεται στην επιστολη σας για την δραστικη ουσια,καθολοκληρίαν και υποχρεωτικά και σε πόσες και ποιες ,προαιρετικά ή μόνο σε δημόσια νοσοκομεία.
Τα στοιχεία που θα μας προσκομίσετε θα διερευνηθούν απο τις υπηρεσίες του ΙΣΑ για να υπάρχει σωστη πληροφόρηση των μελών μας και των Ελλήνων πολιτών.
Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω οτι θα πρεπει να αποφεύγονται εκφράσεις και απόψεις που θίγουν τους Ελληνες Ιατρούς ή αφήνουν αιχμές και υπονοούμενα ειs βάρους τους ,που δεν ειναι επαρκώς τεκμηριωμένα.
Ο ΙΣΑ εχει επανειλημμένα επισημάνει προς όλες τις κατευθύνσεις οτι ζητά τεκμηριωμενα στοιχεία που να αποδεικνύουν την ευθύνη ιατρών μελών του και δεν θα διστάσει να παραπέμψει άμεσα τους υπεύθυνους στο πειθαρχικό του συμβούλιο .
Αοριστες και αστήρικτες καταγγελίες ή υπονοούμενα δημιουργούν ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη και πλήττουν το κύρος του Ελληνα ιατρού ,που δεχεται ανηλεή πόλεμο ,ενω προσπαθει να κανει το καθηκον του κατω απο αντιξοεs συνθηκεs απληρωτοs για χρονια ,ειτε στο νοσοκομειο ειτε στο ιδιωτικο ιατρειο , εθελοντηs ουσιαστικα για την διασφαλιση τηs δημοσιαs υγείας.

Φ.Ν.Πατσουρακος

Ταμίας ΔΣ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου