Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πως θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση! Τα θα γίνουν τα 600 κρεβάτια που κλείνουν



Με ελάχιστο προσωπικό και μόνο για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν ουσιαστικά τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Χωρίς χειρουργεία και μόνο με τις άκρως απαραίτητες ειδικότητες ενίοτε και με λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία τα οποία θα αλλάξουν χρήση δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη. 

Όπως ο ίδιος περιέγραψε, θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση για τα έκτακτα περιστατικά αλλά δε θα νοσηλεύουν ασθενείς. Αν κανείς χρειαστεί νοσηλεία θα πρέπει με παραπεμπτικό να μεταφέρεται σε άλλο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα. 
Θα πρόκειται ουσιαστικά για μικρά κέντρα υγείας που θα έχουν ως πρότυπο τα εξωτερικά ιατρεία όπου οι ασθενείς θα εξετάζονται μόνο για τα απαραίτητα αλλά δε θα μπορούν να τους παρασχεθούν περαιτέρω θεραπείες. 

Τα συνολικά 600 κρεβάτια που θα κλείσουν από τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση- όπως φαίνεται- θα εξαφανιστούν από τον υγειονομικό χάρτη. 

Παρότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα ανοίξουν νέες κλίνες στα νοσοκομεία όπου θα μετακινηθούν οι εργαζόμενοι που θα μπούνε σε κινητικότητα, οι διευκρινήσεις που δίνονται δεν είναι σαφείς. 

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για κρεβάτια άλλου τύπου που θα δημιουργηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων. Κρεβάτια όμως που θα έπρεπε ούτως ή άλως να λειτουργούν εδώ και χρόνια. 
Πάντως άγνωστο παραμένει πως ακριβώς θα στελεχωθούν τα νοσοκομεία που θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου αφού η πολυκλινική της Ομόνοιας που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα θα εφημερεύει χωρίς αναισθησιολόγο και ορθοπαιδικό. Ειδικότητες που θεωρούνται άκρως απαραίτητες για τα επείγοντα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου