Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΕΙΚ: ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ



Με αιτηση στον Εισαγγελεα Πρωτοδικων Αθηνων, που εγινε δεκτη, ζηταμε απο τον ΕΟΠΥΥ να μας δωσει τα πραγματικα στοιχεια κινησης του κωδικου "Δαπανες Νοσηλειας για τις Ιδιωτικες Κλινικες" για το 2012, το ακριβες ποσο του προυπολογισμου για το 2013, ποιους παροχους ονομαστικα αφορα το συγκεκριμενο κονδυλι, ποιες οι δαπανες των 3 νοσοκομειων ιδιωτικου δικαιου το 2012, τα αριθμητικα στοιχεια των δαπανων που ανακοινωθηκαν ως υπερβαση υψους 840 εκατ. ευρω, αντιγραφο του αναλυτικου προυπολογισμου του ΕΟΠΥΥ καθως και καθε αλλο σχετικο εγγραφο.
Η Εισαγγελικη παραγγελια επιδοθηκε ηδη στον ΕΟΠΥΥ με δικαστικο επιμελητη στις 17-7-2013 και αναμενουμε την απαντηση.
Θα υπαρξει σχετικη ενημερωση.


25-7-2013

Πολυωρη συσκεψη πραγματοποιηθηκε σημερα στον ΕΟΠΥΥ με την συμμετοχη του Αντιπροεδρου κου Γαρυφαλλου, του Προεδρου της ΠΕΙΚ κου Σαραφιανου, του Υπευθ. Μηχανογραφησης του ΕΟΠΥΥ κου Παπανικολαου και εκπροσωπου του Υπουργου Υγειας, με αντικειμενο την εκδοση της Υπουργικης αποφασης για το rebate και τον ελεγχο των λογαριασμων του 2013 απο Ελεγκτικη εταιρια. 

Στην Υπουργικη αποφαση που θα υπογραφει ΑΜΕΣΑ θα προβλεπεται η υπογραφη διμερους Συμβασης μεταξυ ΠΕΙΚ και Ελεγκτικης εταιριας, αμεσα, που θα ειναι υποχρεωτικη για ΟΛΕΣ τις κλινικες, και αυτη η συμβαση θα εκχωρηθει στον ΕΟΠΥΥπου θα την αποδεχθει. 

Μεχρι 31 Αυγουστου υποβαλλουμε ηλεκτρονικα ολους τους λογαριασμυς του Α' εξαμηνου 2013, που ειχαν υποβληθει χειρογραφα, 1 Σεπτεμβριου ξεκινα ο ελεγχος απο την Ελεγκτικη εταιρια και ολοκληρωνεται το Α' σταδιο ελεγχου στις 30 Σεπτεμβριου. 

Το 2ο και 3ο επιπεδο ελεγχου θα ολοκληρωθει εντος εξαμηνου. Τα αποτελεσματα του ελεγχου θα ειναι δεσμευτικα για τον ΕΟΠΥΥ αλλα δεν σημαινει οτι θα αποπληρωνονται. 

Φυσικα το 10% του 2012 παραπεμπεται στις καλενδες. Θα παραμεινει ληξιπροθεσμο.

Η τροικα ερχεται στον ΕΟΠΥΥ στις 15/9 και θα πρεπει να εχει προχωρησει ο ελεγχος. 

Μετα την ολοκληρωση του Α΄επιπεδου ελεγχου, στις 30/9, θα καθορισθει το Rebate και κατοπιν το ποσοστο του Clawback.

O ελεγχος θα πραγματοποιηθει μονο στα Νοσηλια και στις Αιμοκαθαρσεις. Τα Διαγνωστικα των κλινικων δεν θα ελεχθουν λογω της εφαρμογης της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης και θα υποστουν κατευθειαν τις συνεπειες του Rebate.

Η συμβαση εργου με την ελεγκτικη εταιρια θα ειναι ετησιας διαρκειας, μονο για το 2013. Η αμοιβη της εταιριας θα παρακρατειται απο τις πληρωμες των Κλινικων και θα εκδιδονται τα απαραιτητα παρασταστικα. 

Ζητηθηκε να καταβληθει προκαταβολη απο τις κλινικες στην ελεγκτικη εταιρια αλλα υπηρξε καθετη αντιθεση μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου