Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δυσαρέσκεια για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις υπηρεσίες και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ εκφράζει ο περισσότερος επιχειρηματικός κόσμος.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας σε δείγμα 1.200 ατόμων κατά την περίοδο 14 με 20 Μαΐου. Στις ερωτήσεις απάντησαν 800 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι και 400 συνταξιούχοι.

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας είναι:

1. Σχεδόν οι 6 στους 10 ασφαλισμένους (58,1%) αξιολογούν ως χειρότερη την παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Οργανισμού σε σχέση με την κατάσταση προ σύστασης ΕΟΠΥΥ.

2. Τρεις στους 10 ασφαλισμένους (32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από την τσέπη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία 1-2 χρόνια, ενώ συνολικά πάνω από τους 6 στους 10 ερωτηθέντες (65,1%) απαντούν ότι έχει χρειαστεί να επιβαρυνθούν οικονομικά.

3. Σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που συμμετείχαν στην έρευνα (54,1%) απαντούν ότι, εάν δεν είχαν πρόσβαση στην περίθαλψη λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναγκάζονταν να πληρώσουν για τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, ενώ μόλις οι 3 στους 10 (33,9%) θα είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Αλλά και στους συνταξιούχους τα ευρήματα είναι απογοητευτικά. Μόλις το 18,3% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ένας στους δύο συνταξιούχους (48,3%) κρίνει ως ανεπαρκή την παροχή υπηρεσιών του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου