Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Προς Αυγουστιάτικες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί;



Με νέο κύκλο κινητοποιήσεων απειλούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας εξαιτίας της μη εξόφλησης των οφειλών ύψους 75 εκατ. ευρώ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Εν μέσω θέρους οι φαρμακοποιοί αφήνουν για άλλη μια φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνουν απεργίες καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εξοφλήσει εδώ και τρία χρόνια τις οφειλές προς τον κλάδο ύψους 75 εκατ. ευρώ. 
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με το ίδιο αίτημα, το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει από το 2010. 

Την ώρα μάλιστα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται μήνα με το μήνα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) : “Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!”. 

Ο κλάδος ζητά να ρυθμιστεί άμεσα νομοθετικά το θέμα ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους. «Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου