Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ηλεία: Kινδυνεύουν με λουκέτο ιατρεία λόγω χρωστούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία

Φωτογραφία για Ηλεία: Kινδυνεύουν με λουκέτο ιατρεία λόγω χρωστούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία
Δεκάδες ιατρεία κινδυνεύουν με λουκέτο και στην Ηλεία εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως τον ΟΠΑΔ (δημοσίων υπαλλήλων). Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος με χθεσινές του δηλώσεις, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και απεύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση για την άμεση αποπληρωμή των ιατρών. 

«Εδώ και δυο χρόνια δεν έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα στους γιατρούς και παρότι ασκούνται διαρκώς πιέσεις αυτό δεν έχει επιτευχθεί με αποτέλεσμα να λείπουν από τους πάροχους υγείας πολλά χρήματα. Για μια ακόμα φορά κάνω έκκληση να δοθούν τα χρήματα γιατί είναι αναγκαία για να συνεχίσουν κάποια ιατρεία που είναι εν κινδύνω. Διαφορετικά μέχρι το φθινόπωρο δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη κρίση που βιώνει ο χώρος της υγείας τονίζοντας ότι η στέρηση εσόδων και η αδυναμία της πολιτείας να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις υπηρεσίες υγείας έχει σαν αντανάκλαση οι παρεχόμενες υπηρεσίες να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο όπως τόνισε, φθάνει σε σημείο να είναι και επικίνδυνο

. «Άρα, υπάρχουν ελλείμματα και λυπάμαι γι’ αυτό. Εμείς από την άλλη πλευρά πιέζουμε, ο χώρος της υγείας να είναι από τους τελευταίους στους οποίους θα έπρεπε να γίνουν περικοπές.

Επίσης, να τονίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα πρέπει να απομονωθούν με κάθε τρόπο όσοι δεν κάνουν σωστή χρήση του δημόσιου χρήματος. Όσοι κάνουν υπέρβαση ή κατάχρηση δαπανών, όσους δε σέβονται το χρήμα του ελληνικού λαού και στο δικό μας χώρο ένα μικρό ποσοστό ενδεχόμενα να έχει ευθύνες. Εμείς αυτούς, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο τους απομονώνουμε και τους καταγγέλλουμε. 

Ήδη και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος είπε ότι την προηγούμενη δεκαετία έγιναν αρκετά και διάφορά στο χώρο της υγείας και αυτούς τους καταδικάζουμε. Δεν παράδειγμα γιατί είναι μειοψηφία, θέλουμε όμως με κάθε τρόπο να οδηγηθούν εκεί που πρέπει και με τους νόμους που πρέπει να επιβάλλονται προς πάσα κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να έχει υπηρεσίες υγείας που δικαιούται σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και κυρίως υπηρεσίες δημόσιας υγείας».

Μάλιστα, επισήμανε πως όλα αυτά τα μεγάλα θέματα και οι αναμορφώσεις στη νομοθεσία θα συζητηθούν στη συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6-7 Ιουλίου στην Αθήνα προκειμένου να τεθούν υπόψη της πολιτείας και να γίνουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

«Να ανοίξει η ΕΡΤ»

Εξάλλου, ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε και στην επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μέσω της οποίας εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το κλείσιμο της ΕΡΤ και δήλωσε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανοίξει η ΕΡΤ και φυσικά να γίνει εξορθολογισμός χρήσης και δαπανών που είναι αναγκαία και φυσικά εκφράζει το φόβο του μήπως αυτό οδηγήσει και σε κλείσιμο κέντρων υγείας ή νοσοκομείων. 

«Εκεί θα είμαστε αντίθετοι και σε ότι προσφέρει υπηρεσίες και είναι αναγκαίο. Έχω μιλήσει κι εγώ και ο Ιατρικός Σύλλογος στο παρελθόν για εξορθολογισμό δαπανών, για συνένωση δυνάμεων αλλά θα είμαστε αντίθετοι σε αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο να μηδενίσουμε μονάδες υγείας και χώρους υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες».

Κική Κολοβέρου-ilialive
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου