Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εμμονή στο μνημόνιο του Υπ Υγείας στη συνάντηση με ΠΟΕΔΗΝ




Η συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ και των Σωματείων των εργαζομένων με τον νέο Υπουργό Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, ήταν πλήρως αποκαλυπτική για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και της τρόικας σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις που προδιαγράφονται στο χώρο της υγείας. 
Η αναφορά του νέου υπουργού ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν σε συνδυασμό με την προσπάθεια να υπάρξουν ''διευθετήσεις'' προκειμένου να υπάρξουν οι λιγότερες αντιδράσεις, δείχνουν καθαρά ότι τα λουκέτα σε νοσοκομεία και κλινικές είναι προ των πυλών.


Ταυτόχρονα η προσπάθεια του υπουργείου να οδηγήσει τα σωματεία των εργαζομένων των Νοσοκομείων που βρίσκονται μπροστά στο λουκέτο σε ένα διάλογο με το καθένα ξεχωριστά καλλιεργεί αυταπάτες και διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισσμούς.

Ταυτόχρονα η δήλωση του Υπουργού για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών το 2014 κατα 300 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία προσλήψεων και τις μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης οδηγούν σε διάλυση τα Νοσοκομεία.

Η απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς πρέπει να είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων στην υγεία μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία που έχουν ανάγκη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. YGEIONOMIKOI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου