Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Ο Πρωθυπουργός είχε από μέρες αποφασίσει την αντικατάσταση του προέδρου του




Της Έλενας Φυντανίδου

Η πρωινή επιστολή του απερχόμενου προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει από μέρες την αντικατάσταση του κ. Παπαγεωργόπουλου. Επίσπευσε όμως την απόφασή του, ωθώντας τον κ. Παπαγεωργόπουλο σε παραίτηση μετά την επιστολή του τελευταίου. Σε αυτήν «κατηγορούσε» τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τον κατήφορο που έχει πάρει ο ΕΟΠΥΥ.

«Δεν μπορώ να είμαι ο σάκος του μποξ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο κ. Παπαγεωργόπουλος λίγο πριν αποχωρήσει από τον ΕΟΠΥΥ. «Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να παραχωρήσει στον ΕΟΠΥΥ 1.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 500 είναι από το ΙΚΑ. Αρνείται πεισματικά. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι» έλεγε.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι κύριος, αλλά στην παρούσα φάση και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ κρίναμε ότι έπρεπε να κινηθούμε διαφορετικά».

Στη θέση του κ. Παπαγεωργόπουλου τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Κοντός, πρώην διοικητής του ΟΓΑ. Ο κ. Κοντός έχει διατελέσει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ήταν και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στελεχών του ΠαΣοΚ, όχι τόσο για την ουσία όσο για τους τύπους. Θεώρησαν ότι αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αντικατάσταση διοικητή μεγάλου οργανισμού.

www.tovima.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου