Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γ.Ελευθερίου στο iatropedia: “Κόβουμε τις δωρεάν εξετάσεις αν...”


Για όλους και για όλα μίλησε ζωντανά στο iatropedia ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου. Δείτε όλη τη συνέντευξη

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 

Σε σκληρές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εάν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν αποπληρώσουν άμεσα ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές προς τους γιατρούς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου μιλώντας ζωντανά από το studio του iatropedia.gr. 

Ο κ.Ελευθερίου δήλωσε ότι εκβιάζονται οι γιατροί να αποδεχθούν το κούρεμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ διαφορετικά δε θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Όσο για τις αμοιβές υπογράμμισε ότι αυτές κινούνται στα 6,5 ευρώ ανά ιατρική εξέταση γεγονός που θυμίζει Ελλάδα της δεκαετίας του 90. 

Κάνοντας μάλιστα μια εξαιρετικά γκρίζα πρόβλεψη ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι αν δεν αποπληρωθούν τα εργαστήρια και ειδικά τα μικρά, σε λίγο καιρό τα 2/3 αυτών θα βάλουν λουκέτο. 
Σε ότι αφορά τους συμβεβλημένους γιατρούς ο Γ.Ελευθερίου ανάφερε ότι δεν ξεπερνούν τις 4.000 γι αυτό και ειδικά στην περιφέρεια δεν υπάρχουν ειδικότητες όπως καρδιολόγοι., παιδίατροι, οφθαλμίατροι, χειρουργοί κ.α. 

Ίσως γι αυτό και πάνω από 10.000 νέοι γιατροί να έχουν αποχωρήσει τελικά από τη χώρα με προορισμό το εξωτερικό και ένα καλύτερο μέλλον, όπως ανέφερε ο κ.Ελευθερίου. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργου Ελευθερίου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου