Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μέτρα του υπ. Υγείας για μειωμένη συμμετοχή των αναξιοπαθούντων σε φάρμακα και νοσηλεία

Σειρά μέτρων πρόκειται να ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο ίδιος τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Καρδιολογικής Μονάδας, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».
Όπως ανέφερε ο κ. Μ. Σαλμάς «ήδη, τα σημερινά εγκαίνια της νέας Καρδιολογικής Κλινικής, του νέου Αιμοδυναμικού Τμήματος αλλά και της Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», είναι ένα από τα βήματα που φαίνεται ότι αρχίζουμε να επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό μέρος, από τις εξοικονομήσεις και το νοικοκύρεμα που κάναμε.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια στο χώρο του φαρμάκου. Θα δώσουμε μειωμένες συμμετοχές σε μερικές κατηγορίες ασθενών. Θα φροντίσουμε να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, στα πλαίσια που αντέχει η εξοικονόμηση που κάναμε, τόσο σε ασφαλισμένους από ίδιους πόρους όσο και σε ανασφάλιστους από πόρους του ΕΣΠΑ». Νίνα Κομνηνού  YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου