Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου ΦΣΑ σχετικά με τις δηλώσεις Σαλμά για χορήγηση φαρμάκων σε απόρους

Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διάβασαν τις τελευταίες εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού κ. Σαλμά, περί χορήγησης φαρμάκων σε απόρους μέσω των φαρμακείων και με προφανή οικονομική επιβάρυνση των φαρμακοποιών.

Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με βάση τις επιταγές του μνημονίου, έχει οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, σε συνεχή αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για τα φάρμακα τους, τα δε φαρμακεία σε...

... δεινή οικονομική κατάσταση από τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, καθώς και από τις οφειλές ταμείων πρό της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ ύψους περίπου 80 εκ ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί είναι πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας, που πλήγονται βάναυσα από την μνημονιακή οικονομική κρίση, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας ενεργά θεσμούς κοινωνικών ιατρείων - φαρμακείων.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να σταματήσει επιτέλους τις συνεχείς περικοπές της δημόσιας φαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν κατατάξει την χώρα μας, στις τελευταίες χώρες της Ευρωζώνης σε δαπάνη φαρμάκου ανά φάρμακο.

Τα φαρμακεία και οι ασθενείς δεν αντέχουν άλλες περικοπές ούτε και ελεημοσύνες.

Ζητάμε ανθρώπινη φαρμακευτική περίθαλψη με το φαρμακείο της γειτονιάς στήριγμα και αρωγό κάθε αναξιοπαθούντος συνανθρώπου μας. FARMAKOPOIOI

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου