Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία

Τριακόσιοι γιατροί εκδήλωσαν την επιθυμία τους να μεταβούν στη Γερμανία και να εργαστούν εκεί, μέσα σε ένα μόνο απόγευμα

Μέσα σε ένα μόνο απόγευμα 300 γιατροί Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στους εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Εργασίας να πάνε και να εργαστούν στη Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Οι εκπρόσωποι πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες συνεντεύξεις στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ίδια ώρα που ήδη στη Γερμανία ζουν και εργάζονται ήδη 6.500 Έλληνες γιατροί.

Ανάλογο αριθμό σκοπεύει και σχεδιάζει να απορροφήσει το Βερολίνο.

Στα Δημόσια νοσοκομεία της Γερμανίας υπάρχουν θέσεις για μεγάλο αριθμό γιατρών, την ώρα που μόνο από την Αθήνα, το 2007 έφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν δουλειά 535 επιστήμονες, το 2012 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.808, ενώ το Α' τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σημειώνεται ότι μια ακόμη αιτία για τη φυγή των γιατρών στο εξωτερικό, είναι και η μεγάλη αναμονή για την έναρξη ειδικότητας. Παράλληλα, οι ιατρικοί σύλλογοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των Δημοσίων νοσοκομείων καθώς η χώρα αδειάζει από νέους επιστήμονες.        NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου