Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΠΙΣ

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 537 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 23/04/2013

Προς
τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΠΙΣ Αθήνα

Κύριε Πρόεδρε,
Αφού ενημερωθήκαμε για έγγραφα που αποστείλατε σε ΙΣΑ και ΕΚΕΠΥ, όσον αφορά αντιδεοντολογικές ενέργειες του ΙΣΑ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Επιτέλους συνειδητοποιήσατε ότι ο ΙΣΑ, με τη σημερινή του ηγεσία, «έχει λίγο μπερδευτεί» και θεωρεί ότι είναι ο ΠΙΣ στη θέση του ΠΙΣ.

Τόσον καιρό, ο ΙΣΑ πραγματοποιούσε περιοδείες στην ακριτική Ελλάδα (και όχι μόνο), συνήπτε σύμφωνα συνεργασίας τόσο με κεντρικούς όσο και με περιφερειακούς θεσμούς και φορείς και δεν παίρνατε θέση.

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι στην τελευταία Γ.Σ του Π.Ι.Σ καταθέσαμε σχετικό ψήφισμα για την λήψη απόφασης, η οποία θα ενίσχυε τον θεσμικό ρόλο του Π.Ι.Σ, αλλά δυστυχώς δεν ετέθη σε ψηφοφορία. Σκοπός της πρωτοβουλίας μας ήταν, η λήψη μιας απόφασης από την Γ.Σ ,η οποία αφενός να υπενθυμίζει τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο του ΠΙΣ, αφετέρου να επισημαίνει την ανάγκη περιορισμού των Ιατρικών Συλλόγων στα γεωγραφικά τους όρια, ώστε να αποφεύγονται αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Έστω και τώρα ζητούμε από τον Π.Ι.Σ διαρκή εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίζει έγκαιρα παρόμοιες πρακτικές, που διασπούν την απαραίτητη ομόνοια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Ιατρικού Κινήματος.

Με τιμή Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου