Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δώδεκα προσλήψεις στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Θετικές είναι οι εξελίξεις που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδας.

Δώδεκα προσλήψεις στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας Έλλειψη προσωπικούΤην Τετάρτη 24/4 ο υπουργός Υγείας κος Λυκουρέντζος με το υπ’ αριθμ. 37487 έγγραφό του προς τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, με θέμα «περί πρόσληψης επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ», δίνει εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός που εκκρεμεί.

Από τον διαγωνισμό αυτό, προκύπτουν δώδεκα (12) νέοι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία της Ηλείας. Συγκεκριμένα αντιστοιχούν (8) οκτώ στο νοσοκομείο Πύργου και (4) τέσσερις στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Στο νοσοκομείο Πύργου δύο (2) θέσεις αφορούν την ειδικότητα παρασκευαστών ΔΕ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Επί πλέον, όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό η 6η ΥΠΕ με έγγραφό της στις 24/4/13, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας, αποστέλλει την πρότασή της για επικουρικό ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Συγκεκριμένα: 2 καρδιολόγους στον Πύργο, 1 ψυχίατρο στον Πύργο, 1 αναισθησιολόγο στην Αμαλιάδα, 1 χειρουργό στην Αμαλιάδα.

Στο σύνολο της 6ης ΥΠΕ αντιστοιχούν 65 θέσεις επικουρικών γιατρών. Με δεδομένο ότι τα ενοποιημένα νοσοκομεία είναι 20, η αναλογία είναι ευνοϊκή για την Ηλεία.

Όσον αφορά το μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ήδη εκκρεμούν οι διορισμοί γιατρών που έχουν κριθεί.

Σχετικά με το Μικροβιολογικό του νοσοκομείου Πύργου, αναμένει τον διορισμό του 1 γιατρός μικροβιολόγος. Επίσης αναμένει τον διορισμό του και 1 αναισθησιολόγος - μόνιμος για το ίδιο νοσοκομείο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αναπλ. Διοικητή της 6ης ΥΠΕ γιατρό, κ. Αντωνακόπουλο Τάκημας ανέφερε:

«Ευρίσκονται σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί για επικουρικό ιατρικό και λοιπό προσωπικό, μέσω των οποίων ενισχύονται και τα δύο νοσοκομεία της Ηλείας. Ελλείψεις βεβαίως υπάρχουν και θα υπάρχουν, αφού ο χώρος της Υγείας είναι δυναμικός και εξελισσόμενος.

Οι υπερβολές που ακούγονται για διάφορους λόγους, αδικούν το σύστημα και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Τα νοσοκομεία της Ηλείας δίνουν εξετάσεις στην πράξη. Πρόσφατα αντιμετώπισαν επαρκώς τους δεκάδες τραυματίες του άτυχου και καταδικαστέου περιστατικού της Μανολάδας.

Επίσης περιστατικά που απαιτούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Το μαρτυρούν οι ευχαριστίες των πολιτών στον Τοπικό Τύπο.

Μην ξεχνάμε την ιστορική συγκυρία που ζει η χώρα, η οποία έχει οδηγήσει όλους τους πολίτες για αναζήτηση περίθαλψη στα Δημόσια νοσοκομεία, αυξάνονται 30% της ζήτησης.

Ο αριθμός των γιατρών ανά χίλιους κατοίκους στην Ηλεία είναι εντός των διεθνών στάνταρ.

Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού – παραϊατρικού προσωπικού.

Υπάρχουν περιθώρια για αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος στα πλαίσια ενός καλύτερου συντονισμού.

Διεκδικούμε στα πλαίσια συνεργασίας με τις θεσμοθετημένες εκφράσεις το προσωπικό των δομών Υγείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας μεγαλύτερη στήριξη του συστήματος.

Η καταστροφολογία ή η επένδυση στην καταστροφή είναι ίσως μια εύκολη τακτική. Δεν οδηγεί όμως πουθενά, όπως ιστορικά αποδεικνύεται». thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου