Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο ΟΠΑΔ

Μέσω του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται στο εξής οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Την ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. 

Μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

«Στην προσπάθεια νοικοκυρέματος η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας προχωράει σε μία ακόμη διαρθρωτική αλλαγή. Οι δομές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, του ΟΠΑΔ, ενσωματώνονται στο ΙΚΑ. Η ατέλειωτη ταλαιπωρία και οι βασανιστικές ουρές τελειώνουν οριστικά. Η μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που γινόταν από ένα κατάστημα στην Αθήνα, τώρα θα γίνεται από ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων του ΙΚΑ στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης και πρόσθεσε: 

«Με την αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένους του Δημοσίου και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος χαρακτήρισε την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «επιβεβλημένη και επωφελή», δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, «αφενός βελτιώνει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους δημόσιους υπαλλήλους και αφετέρου επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την ενσωμάτωση ενός δημόσιου οργανισμού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ». 

Η ενσωμάτωση των 250 περίπου απασχολούμενων στον ΟΠΑΔ στην ενιαία δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένεται να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατέληξε ο διοικητής του Ιδρύματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου