Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τριγμοί από την επιλογή Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ

Τριγμούς προκάλεσε στον κυβερνητικό συνασπισμό η επιλογή ενός κορυφαίου συνδικαλιστή φαρμακοποιού στη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ.

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επιλέχθηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Εργασίας ως αντικαταστάτης του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Ηλία Κικίλια.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει 'δεν συμφωνούμε με την απόφαση. Είναι τουλάχιστον άκομψη, δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα'.

Σε ανάλογο ύφος είναι και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, στην οποία επισημαίνεται ότι 'εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. 

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης'.

ΒιογραφικόΟ κ. Αμπατζόγλου είναι συνδικαλιστής της ΝΔ, αν και έχει αριστερό παρελθόν. Έχει διατελέσει διοικητής και υποδιοικητής του ΙΚΑ, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, είναι έγγαμος και έχει μία κόρη. 

Πήρε πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (1980), του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών (1989) και μεταπτυχιακό τίτλο στη 'Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας' (Health Management). 

Την περίοδο 2004 - 2009, διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στον διοικητικό και ασφαλιστικό τομέα, με κύρια ενασχόληση τις συντάξεις και τις παροχές.

Έχει διατελέσει α' αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΦΣ για περισσότερα από δέκα έτη, εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΟΦ, εκπρόσωπος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΑΥ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για τρία έτη και μέλος Pharmaceutical Group of the European Union.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σχετικά με τις δαπάνες Υγείας, τα ασφαλιστικά Ταμεία, την Κοινωνική Πολιτική.

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής και εισηγητής σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια, με θέμα την Ασφάλιση και την Υγεία.

Δ.Κ. IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου