Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα αρχίσει να πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρχίσουν να εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη και σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή μέρους των οφειλών θα ξεκινήσει έως το τέλος Απριλίου.

Στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ προγραμματίζουν να έχει καταβληθεί μέχρι το καλοκαίρι το ποσό των 1,5 δις ευρώ, Σημειώνεται ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ πλην των νοσοκομείων είναι 500 εκατ. ευρώ για το 2012.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να εξοφληθούν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έως και τον Δεκέμβριο του 2012 και των κλινικών - κέντρων αποκατάστασης έως και Οκτώβριο του 2012.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα εξοφληθούν με πιο αργούς ρυθμούς διότι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ, πληρώνονται και απευθείας από τα φαρμακεία.

Σε συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλου και του αν.υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να στηρίξει τον Οργανισμό σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Επίσης, οι διοικητές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ταμείων συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Από τα 930 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να δώσουν τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ το πρώτο 3μηνο του 2013, έδωσαν 620 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα πλέον των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Από Νίνα Κομνηνού - ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου