Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ζητούν από γιατρούς φόρο για πράξεις απλήρωτες από τον ΕΟΠΥΥ!

Και τα σπίτια τους χάνουν πια οι ιδιώτες γιατροί, καθώς την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά χιλιάδες ευρώ στον καθέναν, η Εφορία απαιτεί τις εισφορές τους από ιατρικές πράξεις, που όμως δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Ενδεικτική η περίπτωση Αθηναίου γιατρού, ο οποίος χρωστά στην Εφορία 14.000 και πλέον γίνεται αναγκαστική κατάσχεση της μοναδικής του οικίας από την Α' ΔΟΥ Αθηνών. Βασική λεπτομέρεια: ο ΕΟΠΥΥ του χρωστά δεκαπλάσια!

Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση.

Δεκάδες γιατροί βρίσκονται ένα βήμα πριν χάσουν το σπίτι τους, την ώρα που περιμένουν εναγωνίως να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον Οργανισμό, ο οποίος δεν δεσμεύεται καν για το χρόνο αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Γιώργο Ελευθερίου, ο φορέας χρωστά πάνω από 1,5 δισ. στους ιατρούς και τα εργαστήρια, ενώ «η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, αλλά επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο, προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του Ταμείου».

Ο κ. Ελευθερίου μιλά για έναν πολυδάπανο διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν μπορεί καν να προχωρήσει στην εκκαθάριση των οφειλών προς τους γιατρούς, ενώ ζητά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
ΔΗΜ.ΕΥΘ. - ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου