Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τι συμβαίνει με τις εφημερίες των γιατρών;

Εμπλοκή με τα εντάλματα πληρωμής των εφημεριών Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου, καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου 'Ευαγγελισμός'.

Σε επιστολή που έστειλαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας και τους ιατρικούς συλλόγους, επισημαίνουν ότι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την μη αποστολή 35 συνολικά ενταλμάτων από το υπουργείο:

'Οι ιατροί του ΕΣΥ έχουν ξεπεράσει προ πολλού το όριο της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης λόγω καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών και συνεχιζόμενων περικοπών στις απολαβές τους', αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αττικής - σημειώνουν - υπόκεινται τώρα σε νέα άτοκη αναβολή της αποπληρωμής τους, διότι όπως πληροφορήθηκαν ένας υπάλληλος αμέλησε την αποστολή των 35 ενταλμάτων αυτών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εικόνα αυτή σίγουρα δεν τιμά το έργο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και γεννά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του τρόπου ελέγχου και διαχείρισης των πληροφοριών για τις εφημερίες των ιατρών.

Παρέμβαση

Αφήνουν, δε, αιχμές για 'άτυπη' παρέμβαση στη διαδικασία της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

'Παρακαλώ όπως διενεργήσετε έλεγχο για την απόδοση των ανάλογων πειθαρχικών ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διοικητικούς προϊστάμενούς τους, και για την έγγραφη ενημέρωσή μου εντός 15 ημερών', αναφέρει στην επιστολή ο γραμματέας του σωματείου των ειδικευόμενων:

'Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια με βάση την απάντησή σας και για τη διαβίβαση των πληροφοριών αυτών στους θιγμένων ιατρούς προκειμένου για δική τους δικαστική χρήση. 

Επιφυλάσσομαι, επίσης, για την εξάντληση όλων των συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν λάβω έγγραφη απάντηση στην καταγγελία μου σχετικά με την εξέλιξη του πειθαρχικού σας ελέγχου'.

Δ.Κ. - IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου