Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οι Αμερικανοί ξεσηκώνονται κατά των ανώνυμων γενόσημων!


Η Αμερικανίδα Στέφανι Μπόσγουελ πάσχει από επιληψία. Χάρη στη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγούσε ο γιατρός της, είχε μια απόλυτα φυσιολογική ζωή. Μέχρι πρότινος. Μέχρι, που -εξαιτίας της επιβολής του συστήματος συνταγογράφησης με δραστική ουσία- υποχρεώθηκε να παίρνει ένα φτηνό, ανώνυμο γενόσημο: «Τα μάτια μου γύρισαν. Έπαθα ακαμψία. Ξεκίνησα να τρέμω. Μετά δεν θυμάμαι τίποτα». Η κρίση επιληψίας βρήκε τη γυναίκα αναπάντεχα, την ώρα που οδηγούσε και στο αυτοκίνητο είχε τα τρία παιδιά της. Για καλή της τύχη, μόλις είχε βγει απόν τον αυτοκινητόδρομο και είχε προλάβει να σταματήσει στην άκρη του δρόμου.
Μια μητέρα και τα τρία παιδιά της λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους -όπως καταγράφεται στη δημοσιογραφική έρευνα του αμερικανικού δικτύου Channel 2- εξαιτίας του ολέθριου συστήματος συνταγογράφησης δραστικής, το οποίο έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης και με μόνο στόχο να θησαυρίζουν οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενοσήμων, που παράγονται υπό συνθήκες αμφιβόλου ποιότητας σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Ισραήλ και το Μπαγκλαντές.
Η μεγάλη αμερικανική δημοσιογραφική έρευνα καταγράφει και άλλα περιστατικά εξαιρετικά επικίνδυνων παρενεργειών που προκαλούνται από τα φάρμακα-δολοφόνους (τα οποία, μεταξύ άλλων, έχουν «συλληφθεί» να προκαλούν ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας). Ο ρεπόρτερ του καναλιού Τζιμ Στρίκλαντ μίλησε, χαρκατηριστικά, με μία ακόμη ασθενή, που έσπασε τα πλευρά της πέφτοντας στο μπάνιο, αφού έπαθε και αυτή κρίση επιληψίας. Είναι ενδεικτικό ότι οι δύο γυναίκες είχαν χρόνια να πάθουν επιληπτική κρίση, πριν ξεκινήσουν να παίρνουν τα ανώνυμα, φτηνά γενόσημα. Η επιληψία τις επισκέφθηκε ξανά, μόλις μέσα σε μερικές ημέρες από τότε που άλλαξαν αγωγή και εγκατέλειψαν τα επώνυμα σκευάσματα.
Μετά τις εκκλήσεις πολλών οργισμένων πολιτών, το Channel 2 ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για το πρόβλημα των ανώνυμων γενοσήμων. Η πρώτη διαπίστωση είναι εντυπωσιακή: το 80% των φαρμάκων που φτάνουν στο μέσο αμερικανικό σπίτι του είναι φτηνά, ανώνυμα γενόσημα, η δράση των οποίων δεν έχει ελεγχθεί ποτέ. Ο Αμερικανός ρεπόρτερ μίλησε με γιατρούς και ασθενείς, οι οποίοι έχουν δει με τα μάτια τους ή έχουν βιώσει προσωπικά τις ανατριχιαστικές παρενέργειες των φθηνών, ανώνυμων γενοσήμων.
Οι γιατροί δήλωσαν στην κάμερα του καναλιού ότι προειδοποιούν τους ασθενείς τους για τα αμφιβόλου ποιότητας και δράσης ανώνυμα γενόσημα. Τόνισαν, μάλιστα, ότι στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για την πρόκληση παρενεργειών που μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες κατατάσσονται τα ανώνυμα γενόσημα σκευάσματα για επιληψία, τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιπηκτικά, όπως και αυτά για τις παθήσεις του θυρεοειδούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές χρειάστηκαν πέντε χρόνια προειδοποιήσεων πολιτών και φαρμακοποιών για να αποσύρουν από την αγορά ένα επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό που προκαλούσε τάσεις αυτοκτονίας!
india-genΤο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου αποκαλύπτει, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι τα ανώνυμα γενόσημα δεν είναι καθόλου «αθώα» -όπως διαβεβαιώνει ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων, FDA, επειδή δήθεν κάνουν οικονομία στη φαρμακευτική δαπάνη. Και αυτό διότι, ακόμη και στις περιπτώσεις που μπορεί η δραστική ουσία να έχει ελεγχθεί, ανεξέλεγκτες είναι οι συμπληρωματικές ουσίες που προέρχονται από εργοστάσια της Ινδίας, του Μπαγκλαντές ή του Πακιστάν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του ρεπορτάζ του Channel 2 από εγκαταστάσεις παραγωγής ανώνυμων γενόσημων στην Ινδίαμε απαρχαιωμένες μηχανές και χάπια που καταλήγουν στο πάτωμα, πριν μπουν σε χαρτόκουτα!
Οι πολίτες, από την πλευρά τους, έχουν δημιουργήσει πολλές ομάδες διαλόγου (fora) στο διαδίκτυο, όπου προειδοποιούν ο ένας τον άλλο για τις επικίνδυνες παρενέργειες που έχουν υποστεί από συγκεκριμένα ανώνυμα γενόσημα, ώστε να αλληλο-προστατεύονται!
alert-pharmacyΤο αξιοπερίεργο είναι ότι όλα αυτά δεν τα λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αρνούνται να παραδειγματιστούν από τις ΗΠΑ, όπου εφαρμόστηκε πρώτα το σύστημα συνταγογράφησης με δραστική (ένα σύστημα, που -ακόμη κι αυτό- έχει ασφαλιστικές δικλείδες, σε αντίθεση με το ελληνικό που ταΐζει αδιακρίτως ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνους στον Ελληνα ασθενή). Αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι στις ΗΠΑ ήδη θρηνούν νεκρούς και -χωρίς κανέναν ενδοιασμό- δίνουν τους Ελληνες βορά στα φάρμακα-δολοφόνους. Αλλά, όλα αυτά δεν αποτελούν «επαρκή» στοιχεία για την Μέρκελ, την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση… Θα πρέπει να δουν θανάτους και στη χώρα μας για να πειστούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου