Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έρχονται οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα

Τις τελευταίες πινελιές βάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας που θα επιλέξει διοικητές και υποδιοικητές για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανάμεσα από 1500 βιογραφικά που έφθασαν από ενδιαφερόμενους στο υπουργείο Υγείας, η επιτροπή έχει κληθεί να διαλέξει Συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός των ημερών και η λίστα των ονομάτων πρόκειται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. 

Όπως αναφέρουν πηγές, η επιτροπή έχει ήδη καταλήξει στα ονόματα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και μένουν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και εγκρίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν βγει η λίστα στον "αέρα". 

Πάντως οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές μπορεί να προσληφθούν στο ΕΣΥ δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και ήσυχοι με τις νέες τους θέσεις καθώς αναμένεται να ελέγχονται για την αποδοτικότητά τους κάθε 6 μήνες. Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν παράγουν το έργο, τότε μπορεί και να αποχωρούν. Μάλιστα και τα νέα στελέχη θα υπογράψουν μνημόνια με το υπουργείο Υγείας που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών οι οποίοι φυσικά είναι κουρεμένοι κατά πολύ.

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αντίστοιχα κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.
Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ.  IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου