Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συλλήψεις γιατρών που εισήγαγαν μη εγκεκριμένα φάρμακα για εξωσωματική

Αθήνα

Πολυμελές κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας μη εγκεκριμένα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση και πωλούσε στο εξωτερικό αντικαρκινικά που αγόραζε φθηνά στην Ελλάδα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ.

Στα ίχνη κυκλώματος που εισήγαγε παρανόμως φάρμακα για εξωσωματική

Τουλάχιστον τρεις γυναικολόγοι στη Θεσσαλονίκη έχουν συλληφθεί και 15 άτομα είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ άλλες δύο προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα. 

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι γιατροί και υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών.

Τα άτομα αυτά κατηγορούνται ότι άδειαζαν την ελληνική αγορά από ακριβά φάρμακα τα οποία έχουν χαμηλότερη τιμή στη χώρα μας και τα πουλούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εισήγαν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φάρμακα αυτά είναι επιβλαβή» τόνισε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα θα τιμωρηθούν με ισόβια διακοπή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ. Σε σχετικές ανακοινώσεις θα προβεί εντός της ημέρας ο κ. Σαλμάς.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή του σε κάθε προσπάθεια πάταξης φαινομένων που δημιουργούν σοβαρές ελλείψεις και στερούν τους Έλληνες ασθενείς από τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία τους.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου οι έλεγχοι πιστοποίησης να ενταθούν και οι διαδικασίες να είναι λιγότερο χρονοβόρες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

*Περισσότερα στα Νέα

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου