Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο ΙΣΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε επισημάνει πολλάκις την επιτακτική ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τον συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με τα χρέη των ιατρών προς αυτό. Επίσης είχαμε τονίσει την ανάγκη να σταματήσουν οι διώξεις κατά ιατρών από χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία , να μην υπάγονται στον Τειρεσία και να μην υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το Δημόσιο ή τις Τράπεζες προς τα μέλη μας εξαιτίας της δυσχερέστατης οικονομικής συγκυρίας.

Ιδιαιτέρως θετικά λοιπόν αποτιμάμε την προώθηση της διάταξης του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι κάθε βεβαιωμένος φόρος ληξιπρόθεσμης οφειλής ακόμη και χρέη σε διαδικασία ρύθμισης θα μπορούν είτε αυτεπαγγέλτως είτε μετά από σχετική αίτηση να συμψηφίζονται με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογούμενους.

Όπως είχαμε επισημάνει με τον τρόπο αυτό θα μειώνονταν οι οφειλές του Δημοσίου και αφετέρου θα περιορίζονταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιατρών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένουμε λοιπόν την άμεση ψήφιση των σχετικών διατάξεων ώστε να δοθεί μια ανάσα στα μέλη μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου