Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 550 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 26/04/2013

Προς
τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κοιν. 

1. ΠΙΣ – Ι.Σ. Χώρας

2. Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο

3 Αν. Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά

4 Μ.Μ.Ε.


Κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει της ανακοινωθείσας εξόφλησης των οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥΥ Ταμείων προς γιατρούς και εργαστήρια, θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

1 Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη, παράνομη και αντισυνταγματική την απαίτηση του ΕΟΠΥΥ για υποβολή από τον γιατρό υπεύθυνης δήλωσης, ότι παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο, τώρα αλλά και στο μέλλον, έναντι του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό όμως, αποτελεί ωμό εκβιασμό εκ μέρους της πολιτείας, η οποία επί 3 χρόνια οφείλει στους γιατρούς μεγάλα ποσά κατά σαφέστατη και κατάφωρη παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων, και αφού επανειλημμένα έχει αυτοδιαψευσθεί στις κατά καιρούς επίσημες και δημόσιες δεσμεύσεις της για την εξόφληση των οφειλών.

2 Μπορείτε αντίστοιχα και εσείς να δεσμευθείτε κύριε Πρόεδρε, σε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εξοφληθούν πλήρως οι οφειλές; (Δηλαδή το 85-90% αυτών, μετά το αυθαίρετο «κούρεμα» που μονομερώς επιβάλλατε κατά παράβαση και πάλι των συμβατικών σας υποχρεώσεων;)

Διότι σε ένα κράτος Δικαίου, το οποίο εκ της θέσεως σας τόσο εσείς, όσο και οι ανώτεροι σας, είστε υποχρεωμένος να προασπίζετε, δεν μπορεί να υποχρεώνεται εκβιαστικά ο πολίτης να απεμπολεί νόμιμες πιθανές μελλοντικές απαιτήσεις.

3 Οι γιατροί όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα οικονομικά τους όρια. Δεν μπορούν να καταθέσουν αυτή τη παράνομη και καταχρηστική υπεύθυνη δήλωση, σε μία πολιτεία που αυθαιρετεί συνεχώς και που δεν δεσμεύεται εγγράφως και με στοιχεία, για τον χρόνο της πλήρους αποπληρωμής.

4 Αν ένας γιατρός δεν καταθέσει αυτή τη δήλωση δεν θα τον πληρώσετε;

Δηλαδή δεν αναγνωρίζετε την οφειλή σας; Ή θέλετε να απεμπολήσει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία;

Επιτέλους Κύριε Πρόεδρε, εξοφλήστε άμεσα τις οφειλές σας, διότι ενώ είστε υπόχρεοι σε τόκους υπερημερίας (βλ. νομοθεσία Ε.Ε.) προβαίνετε μονομερώς σε εκπτώσεις και κουρέματα, απαιτώντας ταυτόχρονα και πιστοποιητικά πλήρους υποταγής των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Περιμένουμε να εκδώσετε άμεσα νέες οδηγίες οι οποίες θα απαλείφουν την απαίτηση για αυτή την επαίσχυντη δήλωση και να μας παρέχετε πειστικά στοιχεία για την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων.

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου