Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην Προάσπιση της Υγείας των πολιτών


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, αντιστέκεται, σε όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Παράλληλα, θέτει ως πρωταρχικό του στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς φορείς, συναδέλφους, αλλά και απλούς πολίτες. Ο Ι.Σ.Α. δεν επιθυμεί καμία σύγκρουση με κανέναν Σύλλογο ή φορέα από το χώρο της Υγείας. Αντίθετα πιστεύουμε και επενδύουμε πολλά στη συνεργασία και ενότητα όλων των φορέων και συλλόγων που εκπροσωπούν το ιατρικό σώμα. 

Όλες οι προσπάθειες του Ι.Σ.Α. 

υπηρετούν την αναζήτηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του συστήματος δημόσιας υγείας της Πατρίδας μας, καθώς και την αποτελεσματική υγειονομική θωράκιση όλων των πολιτών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αλλά και
θέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τα προβλήματά του, γι αυτό και τυγχάνουν τόσο της θετικής αποδοχής των τοπικών κοινωνιών.

Ο Ι.Σ.Α. πέτυχε με τις δράσεις και τις συνεργασίες που ανέπτυξε τους προηγούμενους μήνες, να φέρει μπροστά τα ζητήματα της υγείας.

Να τα αναδείξει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο Ι.Σ.Α. ήταν αυτός που με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του μεταξύ άλλων: 
Ανέδειξε πρώτος το ζήτημα του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και την φαρμακευτική περίθαλψη.

Ανέδειξε το πρόβλημα που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η έλλειψη εμβολίων για χιλιάδες παιδιά ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
Θέτει διαρκώς στην επικαιρότητα το ζήτημα της μη έγκαιρης αποπληρωμής των ιατρικών αμοιβών, για τους συναδέλφους μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε στον ΕΟΠΥΥ, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δημιούργησε , σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το οποίο παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας από δεκάδες εθελοντές γιατρούς- μέλη μας, καθώς και φάρμακα σε χιλιάδες ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας.

Πέτυχε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει χιλιάδες ανώνυμους συμπολίτες μας και να συγκεντρώσει πάνω από 400.000 φάρμακα, τα οποία διατίθενται για να καλύψουν τις ανάγκες σε φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συνανθρώπων μας.
 
Ανέδειξε τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν δεκάδες ακριτικά νησιά και περιοχές της χώρας μας , σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους. Ενώ ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για αποστολή φαρμακευτικού υλικού που θα κάλυπταν τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων.

Ανέδειξε πρώτος την προσπάθεια που κάνει η γειτονική Τουρκία να εκμεταλλευθεί την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών και να υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος στον τομέα της υγείας στο χώρο του Αιγαίου ( με το πλωτό νοσοκομείο , με τη λειτουργία μεγάλων ιατρικών κέντρων απέναντι από τα νησιά μας που προσφέρουν με φθηνές τιμές υπηρεσίες υγείας στους ακρίτες μας).

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, επενδύοντας στην ενότητα του Ιατρικού κόσμου.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης πως σκοπός της Διοίκησης του Ι.Σ.Α. η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η προάσπιση της Υγείας και της Ζωής του κάθε συνανθρώπου μας που μας έχει ανάγκη. 

Αυτός είναι ο ρόλος του γιατρού και αυτόν υπηρετούμε.

Μαζί συνεχίζουμε - όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.


Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν Γραμματέας

Γ.Πατούλης                     Στ.Τσούκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου