Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                                         Λάρισα  30-4-2013                             
        «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο σπάταλος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, προκαλεί ασφαλισμένους
 και γιατρούς

                  Σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», που αφορούν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, όπου αποδεικνύεται περίτρανα η σπατάλη και η κακοδιαχείριση των χρημάτων των 10 εκατ. ασφαλισμένων, ο ΙΣΛ εκφράζει την αγανάκτηση του και παράλληλα καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την παρουσία των «τρωκτικών», που με διάφορους τρόπους και μεθόδους συνεχίζουν να ροκανίζουν τον ιδρώτα και το υστέρημα του Ελληνικού Λαού.
                  Ενδεικτικά στον προκλητικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις εκατομμυρίων ευρώ, για την καθαριότητα διατίθενται πάνω από 6 εκατ. ευρώ, για ενοίκια 20 εκατ. ευρώ, για υπερωρίες προσωπικού 21 εκατ. ευρώ, για προμήθεια Η/Υ 15 εκατ. ευρώ, για αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία 14 εκατ. ευρώ, για φωτισμό και κίνηση 5,2 εκατ. ευρώ. για προμήθεια φωτογραφικού υλικού 1,5 εκατ. ευρώ, για γραφική ύλη 800 χιλ. ευρώ, για απολυμαντικά 100 χιλ. ευρώ, για πλυντικά 200 χιλ. ευρώ, ενώ για ημερήσιες αποζημιώσεις μετακίνησης υπαλλήλων 270 χιλ. ευρώ !!!
                  Δυστυχώς, ακόμα και στην σημερινή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, ο ΕΟΠΥΥ, η μεγαλύτερη απάτη από γεννήσεως του Ελληνικού Κράτους, προκαλεί το κοινό αίσθημα και ενώ απ’ τη μια μεριά περιορίζει συνεχώς τις παροχές σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους ασφαλισμένους του, απαξιώνοντας παράλληλα τους λειτουργούς υγείας τους οποίους κρατά για χρόνια τώρα σε οικονομική ομηρία, απ’ την άλλη ξοδεύει προκλητικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
                  Μετά απ’ όλα αυτά, αποδεικνύεται με σαφήνεια πως, η διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να προέλθει από δυνάμεις που μας οδήγησαν σε τεράστια ελλείμματα, στον βούρκο της υπερχρέωσης, σ’ ένα φαύλο σύστημα εξουσίας διαπλεκόμενο, σπάταλο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό και ανυπόληπτο.
Για τον Ι.Σ.Λ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                    ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου